Puigdemont i Colau ressalten que Barcelona ha enviat un missatge de «compromís amb la pau»

El president i l'alcaldessa, en una entrevista conjunta a TV3, destaquen que l'abraçada entre l'imam de Rubí i el pare d'una de les víctimes és la "imatge de la dècada"

26 d'agost del 2017
Actualitzat a les 19:55h
Carles Puigdemont i Ada Colau, poc després d'assistir a la manifestació de rebuig als atemptats gihadistes del 17 d'agost, han anat cap a l'estudi que TV3 ha muntat a Plaça Catalunya per seguir la marxa. El president de la Generalitat i l'alcaldessa de Barcelona han volgut enviar un missatge similar: la ciutat ha enviat un "missatge de compromís amb la pau" que entronca amb la "bella tradició" de la capital catalana. "És d'agrair que durant el mes d'agost hi hagi hagut aquesta resposta de la ciutadania", ha destacat Puigdemont, en referència a l'assistència de mig milió de persones segons la Guàrdia Urbana.

"Estic orgullosa de Catalunya", ha insistit Colau, que ha volgut deixar clar que els atemptats, tot i ja formar part de la història de Barcelona, no la "canviaran". "La manifestació culmina una setmana de dol, de pena profunda, que ha combinat el sentiment ambivalent de dol i de ràbia amb l'orgull d'una ciutat valenta", ha destacat l'alcaldessa, que ha indicat que la ciutat seguirà sent un punt "d'acollida".

Preguntats sobre el model de convivència a Catalunya, els dos dirigents han indicat que "ens necessitem entre tots". En aquest sentit, han posat com a exemple l'abraçada entre l'imam de Rubí i el pare d'una de els víctimes dels atemptats. "És la imatge de la dècada", ha assegurat Puigdemont.