La CUP serà a la manifestació de dissabte però no compartirà capçalera amb Rajoy

Els anticapitalistes esperen el resultat del diàleg entre les entitats i les institucions per decidir en quin format hi participaran | Mireia Boya subratlla que també és molt important la manifestació que es farà a Ripoll

22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:38h

La diputada de la CUP Mireia Boya Foto: @cupnacional


"La CUP serà dissabte al costat de la gent i la ciutadania", ha assegurat la diputada Mireia Boya. Seran, per tant, tant a la manifestació de Barcelona en contra del terrorisme com a la de Ripoll, però no ha aclarit en quin format. Ho decidiran aquest dimecres, quan està previst que l'Ajuntament de Barcelona conclogui el diàleg amb les entitats i expliqui el format de la manifestació. Els anticapitalistes no volen compartir una segona capçalera  de caràcter institucional si hi assisteixen el president del govern, Mariano Rajoy, o el rei Felip VI. Ja està clar, però, que la capçalera principal serà pels cossos policials i d'emergències i les entitats.

​"Com a CUP no podem avalar el marc de la manifestació amb una capçalera institucional i amb la presència de Rajoy i el rei Borbó", ha subratllat Boya. La CUP considera que tant el president espanyol com Felip VI són "indirectament responsables de l'atac a Barcelona i Cambrils" per la seva "relació amb aquells que financen i ajuden a enfortir Daesh". Al seu judici, és d'un "cinisme extrem" que vulguin manifestar-se amb la ciutadania del país. "No volem repetir el besamans que es va produir a la manifestació de divendres", ha dit ras i curt.

La importància de la manifestació de Ripoll

Boya s'ha mostrat satisfeta pel fet que el debat que la seva formació va posar sobre la taula, el de cedir el protagonisme de la manifestació a la ciutadania, hagi quallat. Amb tot, avisen que el debat encara no ha acabat i que serà demà quan l'Ajuntament de Barcelona exposarà com seran les capçaleres de la marxa. 

En tot cas, els anticapitalistes subratllen que també és important la manifestació que es celebrarà també dissabte a Ripoll, municipi on residien els responsables dels atemptats i a la qual la CUP també preveu assistir-hi. Boya ha insistit que en aquests moments és molt important estar al costat de les víctimes i també de les persones "que estan lluitant" contra la xenofòbia i el racisme.