​El conductor de la furgoneta de la Rambla va matar Pau Pérez per robar-li el cotxe

El jove de Vilafranca del Penedès, de 35 anys, es converteix oficialment en la víctima número 15 | Younes Abouyaaqoub, el conductor fugit, va utilitzar el vehicle de Pérez per burlar l'Operació Gàbia

Recorregut de Younes Abouyaaqoub fins al vehicle de la Diagonal
Recorregut de Younes Abouyaaqoub fins al vehicle de la Diagonal | Guillem Bellafont
21 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:12h
El conductor de la furgoneta de la Rambla, Younes Abouyaaqoub, que va assassinar 13 persones a la Rambla i que està fugit en aquests moments, va assassinar també el veí de Vilafranca del Penedès, Pau Pérez, amb l'objectiu de fer servir el seu cotxe, un Ford Focus blanc, per burlar l'Operació Gàbia i marxar de Barcelona després de l'atac. L'atacant va aprofitar que el jove vilafranquí estava estacionat per apunyalar-lo i col·locar-lo a la part posterior del cotxe.

Younes Abouyaaqoub, de 22 anys i en recerca i captura internacional, va fugir a peu de l'atemptat. L'atacant va aprofitar la confusió i el pànic per sortir del vehicle a l'altura del Liceu, barrejar-se entre la gent, entrar al mercat de la Boqueria i creuar fins a la Zona Universitària, on als volts de les 18.30h va localitzar fatídicament el veí de Vilafranca. La policia també ha confirmat que Younes Abouyaaqoub era l'únic conductor de la furgoneta i que s'ha acreditat que la va llogar el dia abans.

A l'aparcament de Zona Universitària, Younes Abouyaaqoub va fugir amb el cotxe de Pau Pérez, es va saltar un control dels Mossos a la Diagonal i va avançar fins a Sant Just Desvern. A l'alçada de l'edifici Walden, l'atacant va abandonar el cotxe, deixant el cos de la víctima als seients del darrere, i a hores d'ara segueix en recerca i captura. Per això, la policia ha demanat que es difongui la seva identitat perquè se'l pugui reconèixer i ha recordat que ara pot tenir barba de tres o quatre dies.

Un cop els TEDAX van inspeccionar el cotxe i van descartar que hi hagués explosius, la policia va comprovar que el jove, que es trobava al cotxe, havia mort apunyalat amb una arma blanca i no per cap tret. Fins ara, l'atemptat de la Rambla i el cas de Sant Just Desvern es tractaven de forma separada, però ara que la policia ha acreditat que estan relacionades, l'últim cas s'inclourà a la causa oberta a l'Audiència Nacional. Així ho han anunciat en una roda de premsa el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, el de Justícia i Carles Mundó.

La víctima número 15: Pau Pérez, un enginyer vilafranquí solidari

La víctima número 15 dels atemptats és Pau Pérez, un jove de 35 anys que va estudiar al col·legi Col·legi Sant Ramon de Penyafort a la seva ciutat, Vilafranca del Penedès, i treballava a unes conegudes bodegues com a tècnic de celler. Havia estudiat enginyeria elèctrica a la Universitat Politècnica de Catalunya i, un cop acabats els estudis, va fer una estada a una universitat argentina, on va entrar en contacte amb diverses ONG i entitats socials. Aquest primer contacte el va empènyer més tard a implicar-se en diverses causes solidàries com a cooperant internacional. També havia jugat al futbol amb l'AE Moja i el FC Vilafranca.

Totes les víctimes han estat identificades

S'han identificat totes les víctimes mortals, que són 15: 13 per l'atemptat de la Rambla, una altra de Cambrils i una altra a l'aparcament de Zona Universitària. Hi ha set dones i vuit homes, dos d'ells nens. Hi ha 6 víctimes de nacionalitat espanyola, 4 d'elles amb residència a Catalunya: 2 a Rubí, 1 a Sant Hipòlit de Voltregà i 1 a Vilafranca del Penedès), 3 italianes, 2 portugueses, 1 belga, 1 d'Estats Units, 1 de Canadà i 1 amb doble nacionalitat australiana i britànica. Totes les famílies de les víctimes ja han estat informades, 9 dels cossos ja s'han retirat de l'Institut Forense de Medicina i la resta es retiraran a les properes hores.


Arxivat a