El poble de muntanya de Travessia Sant Antoni, millor guarniment de Gràcia

La festa del barri barceloní lliura els premis als carrers decorats en una cerimònia que es converteix en homenatge a les víctimes de l'atemptat

Un poblet de muntanya s'ha recreat a la Travessia Sant Antoni
Un poblet de muntanya s'ha recreat a la Travessia Sant Antoni | Jordi Bes
21 d'agost del 2017
Actualitzat a les 22:12h
La Festa Major de Gràcia ha lliurat finalment els premis als millors carrers decorats d'enguany, que se celebra el bicentenari de la celebració. Travessia Sant Antoni, que ha recreat un poble de muntanya, s'ha imposat com el millor guarniment del barri barceloní. La cerimònia de lliurament dels premis s'havia previst pel dijous passat, però es va ajornar per l'atemptat de la Rambla del mateix dia, i ha homenatjat a les víctimes.

L'acte s'ha iniciat amb la lectura d'un manifest, que ha culminat amb el lema "No tinc por"; amb un minut de silenci i un grup de globus que han enlairat globus blancs en record de les víctimes. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat les víctimes de l'atemptat, i ha demanat als ciutadans que participin en la manifestació unitària contra el terror, convocada pel pròxim dissabte. "Us esperem per desbordar-la", ha assenyalat.

Colau ha estat rebuda entre el clam "volem votar" en el referèndum sobre la independència previst per l'1 d'octubre, fet davant del qual ha respost: "Em sembla fantàstic que vulgueu votar". A la cerimònia també hi ha acudit el conseller de Cultura, Lluís Puig.
 

Globus a Gràcia en record de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Foto: @festagracia


Travessia Sant Antoni fa "nevar" gràcia

El primer premi d'honor se li ha atorgat a la Travessia Sant Antoni, un carrer que sota el nom "Travesquia 1817-2017 m" trasllada als visitants a un poble d'alta muntanya, construït amb pedres i situat prop d'una estació d'esquí. La travessia, que aconsegueix imitar a la perfecció el paratge rural i les seves característiques típiques, presenta tot luxe de detalls: des d'una església romànica i tendes mimetitzades fins a un dispensador de "neu".

 

Travessia Sant Antoni s'ha convertit en un poble dels Pirineus. Foto: Jordi Bes

 

Per altra banda, i sota el nom "Fot-li verd" el carrer Joan Blanques de Baix de Tot ha rebut el segon premi. La via aposta amb el seu guarniment per reproduir un corredor verd sostenible digne del segle XXI decorant el carrer amb arbres, fruiters, jardins verticals i ceps amb raïm, entre molts altres elements. Per últim, en aquesta selecció de guarniments guanyadors, el tercer guardó ha caigut en mans del carrer Jesús, una via que sota el nom de "metamorfosi" ha vestit el seu passeig en un entorn propi del procés de canvi d'una papallona.

Pel que fa a les distincions, cal destacar que els guanyadors del segon i tercer premi s'han emportat un trofeu, un diploma i 30 entrades per accedir al parc aquàtic d'Illa Fantasia. Paral·lelament, i en el cas del considerat millor guarniment d'aquestes festes de gràcia, la Fundació de la festa major ha concedit, a més de l'assenyalat anteriorment, un viatge fins a Lleida, una visita a la fàbrica San Miguel i entrades per a un concert a on participaran grups catalans tan coneguts com Mishima o Love Of Lesbian.
 
Homenatge dels castellers de la Vila

Els Castellers de la Vila de Gràcia també han volgut fer el seu particular homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i, juntament amb 20 colles castelleres, han fet 14 pilars i han ensenyat una pancarta amb el lema ciutadà "Sense por". 
 

Un dels pilars en homenatge a les víctimes dels atemptats Foto: Castellers de la Vila de Gràcia



 
Arxivat a