«David Bowie is», un recorregut per la creativitat d'un talent únic

L'exposició "David Bowie is" endinsa els seguidors a l'arxiu personal de l'autor | La mostra es pot veure al Museu del Disseny de Barcelona fins al 25 de setembre

«David Bowie is», la mostra que arriba a Barcelona
«David Bowie is», la mostra que arriba a Barcelona | Museu del Disseny
27 d'agost del 2017
Actualitzat a les 18:27h
Atrevida, colorista, sorprenent, sonora. Així és David Bowie is, l'exposició que agafa l'ànima d'un creador fora de mida i que es pot veure fins al 25 de setembre. La mostra permet reviure per una estona tots els angles d'un artista que va morir el gener de 2016, pocs dies després que el fascinant "Duc blanc" publiqués Blackstar, un àlbum fosc, ple de textures i subtextos que presagiaven el desenllaç vital i que, alhora, mostraven d'un talent que va ser genial fins al darrer moment.

Un any i mig després d'una mort que va agafar tothom per sorpresa, l’ambiciosa mostra de 300 objectes produïda pel Victoria and Albert Museum de Londres –i estrenada fa quatre anys, el 2013– ocupa el Museu del Disseny de Barcelona. Un goig per a fans i per a melòmans, amb tresors com lletres manuscrites, vídeos musicals, instruments, fotografies i una generosa representació de vestits originals i escenografies de l’artista de les mil cares.

Una petjada creativa única

David Bowie is ens ofereix el primer pla d'un autor tocat per una vareta divina, a partir d'objectes de la seva col·lecció personal. Però, a banda de peces pròpies, l’exposició també mostra el treball de Bowie en col·laboració amb d'altres artistes i dissenyadors, deixant ben clar la petjada de la seva creativitat única: la seva obra va influir i va rebre la influència de l’art, el disseny, la música i el teatre, en una contaminació i aprenentatge continus.

Un gran diversitat d'activitats que no amaguen la devoció hagiogràfica d'una figura que mereix tots els homenatges possibles. El mateix títol de la mostra ja és una declaració d'intencions que vol subjectar el mite a la realitat dels nostres dies: David Bowie is és una frase en present. Perquè hi ha artistes que mai no moren del tot.
 

El vestit de «Tokyo Pop» de la gira «Aladdin Sane», a Barcelona. Foto: ACN