Un cúter i un cartell contra els turistes: un enfrontament a la Barceloneta acaba amb un detingut

Tot i que la marxa veïnal ha transcorregut sense incidents, hores abans hi ha hagut una disputa que ha obligat a la policia a intervenir

Crida a l'abolició dels pisos turístics durant la protesta dels veïns de la Barceloneta
Crida a l'abolició dels pisos turístics durant la protesta dels veïns de la Barceloneta | ACN
Redacció
13 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:38h
Aquest dissabte, els veïns de la Barceloneta han fet una cadena humana i han envoltat la platja per denunciar els efectes negatius del turisme. La protesta, mediàtica i pacífica, ha acabat sense cap incident, però hores abans de la marxa, una altra acció protesta al barri ha acabat amb un detingut per amenaces, segons ha informat l’ARA. A les set del matí, els Mossos d’Esquadra han detingut un home per amenaçar-ne a un altre que havia intentat impedir que pengés en un semàfor un cartell amb l’eslògan “Tourist, go home” (Turista, vés-te’n a casa).

El treballador de la neteja del metro ha assegurat a la policia que, quan netejava els vorals de l’estació, ha vist que un home penjava un cartell contra els turistes d’un semàfor. En aquest moment, el treballador de la neteja l’hi ha recriminat el que estava fent i, llavors, el veí que el penjava l’ha amenaçat amb un cúter que duia, segons la versió del treballador, i l’ha intentat tallar el coll, però finalment ha aconseguit esquivar-lo.

Fins al lloc de la disputa s’ha traslladat una dotació dels Mossos però, en aquell moment, l’home que penjava el cartell no duia el cúter. Llavors, el treballador de la neteja ha acompanyat els Mossos fins al lloc on, segons els ha explicat, l’altre home havia llançat el cúter, i n’han trobat un.
Arxivat a