Veïns de la Barceloneta surten al carrer contra el turisme massiu

Més d'un centenar de persones es manifesten per criticar la massificació turística d'un model que expulsa els veïns del barri

Cadena humana dels veïns de la Barceloneta
Cadena humana dels veïns de la Barceloneta | ACN
Redacció
12 d'agost del 2017
Actualitzat el 13 d'agost a les 8:54h
Els veïns de la Barceloneta han tornat a sortir al carrer per protestar contra el model de turisme massiu de la ciutat. Un model que incrementa el preu de la vida al barri i expulsa els veïns de tota la vida. Convocats per la plataforma "La Barceloneta diu prou", un centenar de veïns han sortit al pres la platja amb lemes com "Turistes: aneu als hotels, els apartaments són per viure" o "Vull créixer i viure a la Barceloneta". 
 

Crida a l'abolició dels pisos turístics durant la protesta dels veïns de la Barceloneta Foto: ACN


La concentració s'ha organitzat a través de les xarxes socials i ha servit perquè els veïns es queixin de l'especulació immobiliària, de l'incivisme i la inseguretat associada a la presència de turistes o l'invasió de l'espai públic. Com a acte simbòlic, els manifestants han fet una cadena humana a tocar de l'aigua de la platja per exigir la recuperació de la sorra i la platja. Una platja que aquest any s'ha convertit també en espai d'acampada per alguns turistes que s'han quedat sense allotjament, com explica La Vanguardia i recull aquesta fotografia:
 

Turistes dormint a la platja enmig de la protesta dels veïns de la Barceloneta Foto: ACN

 

Des de "La Barceloneta diu prou" creuen que aquest és el pitjor estiu dels últims anys i asseguren que els lloguers estan pujant i hi ha situacions de mobbing contra els veïns del barri per part dels propietaris dels pisos. Els veïns també denuncien que la pressió turística ha arribat a una situació límit aquest estiu i critiquen que les accions de les administracions estan sent "insuficients".
Arxivat a