La reunió per desconvocar la vaga del Prat acaba sense acord

La consellera de Treball, Dolors Bassa, assegura que les posicions de treballadors i empresa s'estan acostant i els emplaça a continuar negociant aquest dimarts

Tercera reunió de mediació a Treball
Tercera reunió de mediació a Treball | ACN
Redacció
07 d'agost del 2017
Actualitzat el 08 d'agost a les 7:36h
La reunió entre els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat, Eulen i Aena ha acabat sense acord malgrat que les posicions es van acostant i les converses seguiran. Així ho ha afirmat la consellera de Treball, Dolors Bassa, a través de Twitter. S'acaba així una nova jornada de negociacions per intentar posar fi a les aturades convocades pels treballadors i totes les parts s'emplacen a seguir parlant per posar fi a un conflicte que fa 15 dies que dura. La pròxima aturada parcial s'ha convocat per divendres, i el dia 14 d'agost ha de començar una vaga indefinida si no s'arriba a un acord.
Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, ha destacat que hi ha hagut "avenços significatius i una bona entesa entre les parts" un cop acabada la reunió. Per part dels treballadors, Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga, ha anunciat una assemblea de treballadors per dijous per informar-los del dels continguts de la negociació. 

Per part de l'empresa, Lorena Ibáñez ha assegurat que la reunió d'aquest dilluns ha servit per "ajustar, consensuar i afinar" els aspectes socials i organitzatius de màxim interès per al servei del Prat. Ibáñez ha reconegut que les posicions s'estan acostant, però que en la qüestió salarial -una de les reivindicacions més important dels treballadors- segueixen les "posicions allunyades". La voluntat de l'empresa, ha reivindicat, és "seguir consensuant" per aconseguir arribar a un acord que eviti la vaga indefinida del 14 d'agost. 
 

Cua de passatgers a l'aeroport del Prat aquest dilluns Foto: ACN


Caos al matí, més tranquil·litat a la tarda

La tercera jornada d'aturades parcials als controls de seguretat del Prat ha provocat llargues cues aquest dilluns al matí. La resta d'aturades del dia no han provocat tantes aglomeracions. Des del matí, treballadors i empresa, amb la mediació del Govern, han intentat acostar posicions. A l'aturada per dinar, cap de les parts ha volgut fer declaracions.

La d'aquest dilluns ha estat la tercera jornada de negociacions. Diumenge la trobada va acabar després de nou hores sense acord però amb les postures més apropades. La direcció de la companyia va posar sobre la taula una proposta que contempla un increment salarial de 155 euros mensuals pels sous més baixos i un augment de personal que permetria que hi hagués cinc empleats per filtre, més de 21 treballadors de reforç. Els representants de la plantilla van valorar positivament aquest "pas endavant" però van advertir que seguiran reclamant el plus de 350 euros mensuals que creuen que mereixen. 
Arxivat a