Poques esperances d'acord per resoldre el conflicte de l'aeroport

Les cues a l'aeroport han arribat puntualment als 60 minuts però la situació és molt millor que divendres

Reunió al Departament de Treball
Reunió al Departament de Treball | ACN
Redacció
06 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:08h
Poques esperances de resoldre el conflicte del Prat. Aena i Eulen, amb la mediació del Departament de Treball, estan reunits des de les onze del matí per intentar pactar una proposta que pugui desencallar la situació. Els representants dels treballadors, per la seva banda, no hi participaran fins a les 16.00, després d'estar tot el matí esp esperant. Serà aleshores quan se'ls presentarà una contraproposta.

Aquest matí els representants del comitè de vaga han acusat a Aena de voler-se "netejar la cara" convocant aquesta negociació i han advertit que creuen que la cita finalitzarà "sense cap mena d'acord". La reunió coincideix amb la segona jornada de vagues parcials que estan provocant cues que puntualment han arribat als 60 minuts, malgrat que la situació és molt millor que divendres.

Treball aconsegueix una nova reunió

Inicialment no s'esperava cap reunió aquest cap de setmana però el Departament de Treball va forçar-ne una. La consellera Dolors Bassa va detallar a través del seu compte de Twitter que la trobada comptaria amb la mediació de la Generalitat, que segueix "treballant per solucionar el problema de l'aeroport". Segons Bassa, des del Govern estan posant "tots els esforços en mitigar dificultats". La reunió pretén resoldre el conflicte laboral abans de dimarts i desconvocar la vaga.

L'anunci de la nova trobada arriba després que Aena hagués demanat a les dues parts que tractesin de solucionar el conflicte de forma imminent per evitar causar "més molèsties als usuaris de l'aeroport". La reunió de mediació que va celebrar-se divendres a la seu del Departament de Treball i que va allargar-se més de dotze hores, va acabar sense acord. Els treballadors consideren que la proposta econòmica que va fer l'empresa és una "presa de pèl" i adverteixen que les seves reivindicacions "van més enllà de la qüestió salarial".

Cal recordar que tant avui com demà dilluns hi ha vagues parcials –també el divendres i el diumenge vinent- mentre que s'ha registrat una aturada indefinida a partir del 14 d'agost.
Arxivat a