​VÍDEO Nous atacs contra objectius turístics a Barcelona

Endavant, una organització integrada a la CUP, punxa rodes de bicicleta i posa cola a panys d'empreses turístiques de Ciutat Vella

Endavant reivindica els atacs a objectius turístics
Endavant reivindica els atacs a objectius turístics | Endavant
Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:57h

Fragment del vídeo d'Endavant on reivindica els atacs a objectius turístics. Foto: Endavant


Endavant, una organització integrada a la CUP, ha reivindicat aquest divendres diverses accions contra empreses turístiques al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Concretament, el grup ha publicat a les xarxes socials un vídeo on es pot veure com punxen rodes de bicicletes de lloguer de la ciutat i on posen cola a panys d'empreses de consignes per a l'equipatge.

Sota el lema "Tourist go home! El turisme mata els barris", el grup demana "aturar les rodes del capital" i demana "defensar els barris". "No és turismofòbia, és lluita de classes", precisen en un tuit.

A continuació, el vídeo de l'acció:
 "No hi ha hagut passivitat"

​La presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha negat aquest divendres que hi hagués "passivitat" ni "dilació" a l'hora de presentar la denúncia de l'empresa contra els autors de la pintada a un bus turístic dijous de la setmana passada als voltants del Camp Nou. Segons Vidal, els fets es van posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra l'endemà mateix però ha comentat que per fer la denuncia definitiva era necessari un informe detalls dels danys i les pèrdues i que aquets no va enllestit fins a mig matí de dilluns.

Vidal, ha defensat, però que aquest informe va estar enllestit "en menys d'un dia i mig laborable" i la denúncia es va interposar "com correspon amb qualsevol dany contra el nostre patrimoni", ha assenyalat Vidal en declaracions als mitjans.

Comissió extraordinària sobre turismofòbia

L'Ajuntament de Barcelona celebrarà dilluns que ve una comissió extraordinària per parlar sobre els atacs dels darrers dies d'Arran, que són les joventuts d'Endavant. El grup Demòcrata i el PP han forçat que se celebri una sessió de la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció perquè el govern municipal informi sobre les accions d'Arran contra un bus turístic de la ciutat i diverses bicicletes de lloguer.

Arxivat a