Disset ocells s'escapen del zoo de Barcelona després d'un acte vandàlic

Cinc dels animals ja han pogut ser capturats i retornats

03 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:37h

Zoològic de Barcelona Foto: Jordi Jon Pardo


Un total de 17 ocells s'han escapat aquesta nit del zoo de Barcelona després que uns desconeguts hagin entrat a la instal·lació i hagin obert una gàbia.

Els fets han tingut lloc aquesta nit, pels volts de dos quarts de deu quan han saltat les alarmes del recinte i els vigilants han pogut comprovar que una de les gàbies d'aus havia estat forçada. Inicialment es parlava de de tres o quatre exemplars d'ocell africà i becplaner, però després del recompte s'han pogut confirmar els animals fugits són dues fredelugues, tres ibis escarlates, set becplaners i cinc capons reials. Se n'han pogut capturar cinc i se'ls ha retornat a les instal·lacions.

Segons el director del zoo, Sito Alarcon, els ocells que han estat localitzats estaven "desorientats" i ha confiat en què alguns tornaran: "això era com un balneari per a ells".
 

El director del zoo de Barcelona, Sito Alarcon, atenent la premsa. Foto: Nàdia Rodríguez


Els autors de l'acte vandàlic encara no han estat identificats. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per mirar d'esclarir els fets. 

Alguns dels animals han estat vistos pels carrers de l'entorn, segons mostren les imatges que usuaris de Twitter han penjat a la xarxa.
 

Arxivat a