​Els conductors d'autobús de Barcelona es queixen d'«absoluta indefensió»

El comitè d'empresa aprofita l'atac d'Arran a un bus turístic per urgir TMB i l'Ajuntament a actuar davant l'increment d'incidències

Redacció
02 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:40h

Un bus turístic de Barcelona Foto: ACN


L'atac d'Arran a un bus turístic de Barcelona ha generat malestar entre els conductors d'autobús de la capital catalana. El comitè d'empresa de bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'han queixat amb una carta a l'empresa que els fets que va protagonitzar l'organització juvenil vinculada a la CUP "posen al descobert, una vegada més, l'absoluta indefensió i la falta de mesures de seguretat" que pateixen els conductors quan presten el servei, segons ha difós aquest dimecres el sindicat SIT a través de Twitter.

La missiva la rubriquen els membres de la comissió permanent del comitè d'empresa dels sindicats SIT, UGT, CCOO i Actub. Critiquen "la total passivitat i inacció" de la direcció de TMB davant el que ha succeït, que la direcció de TMB no els ha facilitat cap informació i que no s'ha posat en marxa el protocol d'agressions per part del Comitè de Seguretat i Salut. Afegeixen que no els consta que l'Ajuntament ni la companyia hagin denunciat els fets oficialment. TMB va anunciar el dilluns que havia presentat denúncia als jutjats.

"Es tracta d'un nou episodi que posa de manifest l'empitjorament de les nostres condicions de treball", adverteix el comitè d'empresa. "La manca de seguretat que es produeix amb massa freqüència és preocupant i la situació comença a ser insostenible", subratlla, fet davant del qual exigeix a TMB i l'Ajuntament que s'adoptin mesures "per donar una solució urgent a l'increment d'incidències de seguretat" en la seva feina.
 

Arxivat a