Barcelona

Reclamen 200.000 euros a l'Ajuntament per convertir casa seva en un «Gran Hermano»

Uns veïns denuncien el consistori pels sorolls i la manca d’intimitat que pateixen des de fa un any a causa de la nova Rambla de Sants

, Barcelona | 12/08/2017 a les 16:15h
Especial: Barcelona
Arxivat a: Societat, Ajuntament de Barcelona, Sants, La Bordeta, Badal, calaix de Sants, Barcelona, Rambla de Sants, jardins de Sants
Un home fotografia els cartells de protesta que penjats a un balcó afectat | Sergi Santiago
Fa tot just un any, l’Ajuntament de Barcelona va inaugurar els jardins de la nova Rambla de Sants, que cobreixen les vies del metro i Rodalies. Aquest macroequipament permetia soterrar les vies, una històrica reivindicació dels veïns de Sants, Badal i La Bordeta. L’obra, però, es va convertir en el malson d’unes poques famílies, que van veure com la rambla els condemnava a la manca d’intimitat i als sorolls.

El passeig està a tocar de les seves cases –a menys de dos metres– i han de suportar, durant el dia, com els vianants els saluden o comenten la decoració del seu pis, i, a la nit, com els joves fan festa. “Pis amb vistes a l’interior: la casa de Gran Hermano: segueix-la les 24 hores en directe”, deien els cartells que van penjar com a protesta. Ara, una família ha denunciat el consistori, a qui exigeixen 200.000 euros.
 

La distància entre el passeig i les cases és de 2,30 metres. Foto: Sergi Santiago


La Sara i l’Ismael reclamen aquesta quantitat en concepte d’indemnització pels danys que els ha ocasionat la rambla. A l’estiu, han de tancar les persianes perquè el trànsit de vianants és constant. A més, des del seu pis s’escolta un “eco molt molest” de les veus de la gent que passeja, que sovint els impedeix fer vida normal.

El seu advocat, Eulogio Gallego, explica a NacióDigital que les obres van convertir “un tercer pis amb vistes” en una “planta baixa amb una rambla a dos metres, on la gent passeja i els saluda”. Gallego és conscient que “l’urbanisme crea desigualtats i, de vegades, l’interès de molts perjudica uns pocs”. Per a l'Ajuntament, el cost de fer les remodelacions integrals necessàries per retornar la intimitat als veïns seria molt superior a la indemnització que els reclamen.

L’Ajuntament no contesta la seva reclamació

Gallego detalla que els seus clients volen que es facin les reformes adients per recuperar el descans i la intimitat, però, si no és possible, demanaran una indemnització de 200.000 euros, el valor que ha perdut el pis segons els dos perits que han contractat. El novembre de 2016 van fer una reclamació a la qual l’Ajuntament de Barcelona havia de contestar en sis mesos, però no ho va fer.
 

Les escales mecàniques, l'ascensor i la zona amb bancs a l'ombra fan que sigui una zona molt transitada. Foto: Sergi Santiago


Aquest silenci administratiu s’entén com una desestimació a la reclamació, així que al juny van iniciar un contenciós administratiu. L’advocat espera que la sentència arribi abans de l’estiu vinent i es mostra indignat per la manca d’iniciativa del govern local, que no s’ha dirigit a ells en cap moment del procés.

La comunitat arriba a un acord amb l’Ajuntament per fer millores

La comunitat de veïns ha arribat fa poc a un acord amb l’Ajuntament, del qual la Sara i l’Ismael es desvinculen. El consistori posarà una pantalla que els protegeixi de les mirades indiscretes, i enjardinarà el camí que hi ha al costat de l’ascensor, per reduir el trànsit de vianants. Precisament, la zona del passeig on viuen ells és la més visitada. Gallego recorda que al projecte urbanístic, aquest espai rep el nom d’“El mirador”. Les vistes? Els seus balcons i l’interior de les seves cases.
 

Uns vianants miren el balcó d'un veí a la nova Rambla de Sants. Foto: Sergi Santiago

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Molt lamentable
Antoni Ferret, 12/08/2017 a les 17:05
+8
-12
Bé amb aquestes reformes, pantalla i enjardinat, que salvin parcialment la situació. I una indemnització econòmica.
200.000 euros?
Quin pais!, 12/08/2017 a les 17:13
+17
-18
Au va, per 6000 euros els poden posar un tancament d'alumini amb vidre doble i vinil unidireccional que els quedarà una galeria preciosa...
Em sembla que
Anònim, 12/08/2017 a les 18:32
+12
-8
apart de sortir al Nació Digital poc mes aconseguiran aquests. Al final hauràn de pagar advocat i costes del judici. I donar les gràcies si l ' ajuntament no els demana indemnització per les molèsties.
Ni rioja ni oli andalus
Anònim, 12/08/2017 a les 19:24
+11
-11
Aquests no han estat mai a Holanda.
Dos punts de vista
Anònim, 12/08/2017 a les 19:47
+25
-10
Lamentables aquest comentaris contra aquest veïns que denuncien el seu mal estar

La xifra la posarà el jutge no vosaltres, per sort.
Per a l'anònim de les 19:47
Quin pais!, 12/08/2017 a les 22:34
+19
-12
... i els diners els posarem tot els barcelonins que no tenim culpa de que una gent ens vulguin fer creure que els seu pis s'ha "desvaloritzat" 200.000 euros. Quant valia aquest pis amb vistes a les vies del tren?

A més, si et fixes, resulta que aquests veïns son els únics que no tenen tendal. O sigui, son els frikis de la escala.

Com ja he dit, la solució es arreglar el seu pis per tapar la terrassa, I si no els agrada, al menys el podran vendre. Però no vull que surti ni un cèntim de la meva butxaca per uns frikis que no els agrada com ha quedat una obra llargament demanada pels seus veins.
Els únics amb paperets.
Anònim, 13/08/2017 a les 01:33
+9
-3
Ni tendal i 10.000 paperets per cridar l´atenció.
Quin morro
Anònim, 13/08/2017 a les 07:30
+11
-6
Espero que no coli, almenys amb els meus impostos.
pasejants.
soc jonim, 13/08/2017 a les 13:17
+10
-0
Jo els que veig frikys frikis es la gent que s´atura devant els pisos.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Àngel Colom | Adrià Costa
Pep Martí | 7 comentaris
01/01/1970
L'històric dirigent independentista, exlíder d'ERC i avui al PDECat, assegura que "l'única manera d'assolir una mediació europea és ser estat" | "L'empresonament de Sànchez i Cuixart és la venjança dels poders espanyols a l'èxit de l'1-O", afirma
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el referèndum de l'1 d'octubre
 11:25 Romeva denuncia a Brussel·les la negativa «irresponsable» del govern espanyol a negociar
El conseller d'Afers Exteriors demana a Europa que s'impliqui en la resolució del conflicte i carrega contra l'ofensiva de l'Estat: "Negar la realitat i confrontar-la amb violència no genera solucions"
.
 11:05 L'avinguda Diagonal continuarà tallada tot el matí a causa de la cera de la concentració pels presos polítics. De moment, es van obrint la majoria de cruïlles.
 11:02 Oriol Junqueras: «El govern espanyol indulta sis persones corruptes i n'empresona dues d'honrades».
 10:44 
 09:49 Els diputats de Podem, PDECat i ERC mostren al Congrés cartells per a l'alliberament dels "presos polítics" en solidaritat amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha reclamat que els baixin. "Aquí no es fa espectacle", afirma.
 09:43 El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, eludeix concretar les mesures que implicarà l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a 24 hores de vèncer el termini perquè Carles Puigdemont contesti el segon requeriment de l'executiu.
 09:39 L'Ajuntament de Barcelona confirma dues denúncies contra la policia espanyola per abusos sexuals l'1-O. L'alcaldessa Ada Colau ja va criticar-ho fa uns dies i el Ministeri d'Interior va dir que la portaria a la Fiscalia per injúries i calúmnies.
 09:31 Santamaría demana igualtat davant la llei i defensa que el govern espanyol no té incidència davant la justícia.
 09:28 "En nom de la nostra llibertat, els dic que defensarem cívicament i pacífica les nostres institucions, model social i democràcia", diu Tardà, tot reclamant "que parin màquines i triomfi el diàleg".
 09:26 Torn per Tardà, que demana a Santamaría si acceptarien la proposta de Puigdemont de les converses amb caràcter bilateral. La vicepresidenta espanyola recorda que al Congrés ja hi ha bilateralitat, on "porta 13 anys com a diputat".
 09:26 Albert Rivera mostra el seu suport al govern espanyol "per la Constitució i la defensa d'Espanya".
 09:23 Sáenz de Santamaría desgrana les accions del 155 si Puigdemont demà no contesta al requeriment. "Del que es tracta és que els catalans i el conjunt dels espanyol puguin confiar en les institucions de Catalunya", explica.
 09:22 Torn per a Albert Rivera, que també toca el tema català. "Demano que el govern recuperi l'autonomia de Catalunya". "Aplicar la Constitució ja no és una opció, és una obligació", afegeix, tot demanant l'aplicació del 155.
 09:20 Rajoy: "Demano a Puigdemont que actuï amb sensatesa. I que respongui si ha declarat o no la independència de Catalunya". 
 09:18 Xuclà exigeix el cessament del ministre d'Exteriors per les declaracions sobre l'educació a Catalunya. "No s'atreveixin a tocar un sistema educatiu que ens ha educat en la llibertat", afegeix.
 09:16 El diputat del PDECat, Jordi Xuclà, demana a Rajoy sobre els empresonats Sànchez i Cuixart. Rajoy: "El Parlament porta un mes tancat i els catalans no poden demanar a Puigdemont si ha declarat o no la independència".
 09:15 Rajoy contesta Pablo Iglesias i li retreu el suposat finançament de Podem procedent d'Iran i Veneçuela.
 09:12 Pablo Iglesias demana a Rajoy que tornin a la legalitat i a la llei, i "potser canviar de seu perquè no estigui finançada amb diner negre".
 09:10 Torn per Podem, que demana explicacions pel cas Gürtel i les possibles donacions i finançament del PP.
 09:07 El PSOE retreu al president espanyol que només s'hagin aprovat dues lleis des que governa. Rajoy repassa tota la feina feta pel PP.
 09:07 Comença la sessió de control al govern de Mariano Rajoy al Congrés dels Diputats.
 08:58 Íñigo Méndez de Vigo, que també és ministre d'Esports, considera que la lliga espanyola de futbol sense el Barça seria "una lliga descafeïnada". Defensa que "a molts seguidors l'actitud dels dirigents del club no els ha agradat gens" pels seus pronunciaments sobre el procés català.
 08:57 EN DIRECTE Podeu seguir en vídeo el ple del Congrés dels Diputats, que comença a les 9 del matí.

 08:49 Íñigo Méndez de Vigo remarca que a Europa "no hi ha un sol govern que doni suport a la secessió de Catalunya".
 08:40 Íñigo Méndez de Vigo assegura que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart "presos polítics no són" i afegeix que "són persones que estan sotmeses a l'imperi de la llei". Segons Méndez de Vigo,el govern espanyol "no té absolutament res a veure" amb l'empresonament dels líders sobiranistes.
 08:39 El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, defensa a RNE que "el que la gent vol és llei i ordre", i demana a Carles Puigdemont que torni a la legalitat.
 08:22 
 07:43 La Diagonal de Barcelona està tallada a causa de la cera que hi ha a terra que dificulta el trànsit, després de la concentració d'ahir de suport a Cuixart i Sànchez. Els manifestants portaven espelmes.
 07:35 PORTADES «El Govern del PP planeja dirigir les conselleries des de Madrid», a la portada de «La Vanguardia». Recull de les portades dels diaris de paper catalans i espanyols.
 07:27 ENTREVISTA Àngel Colom: «S'han dit moltes coses de la CUP, però està actuant amb una enorme responsabilitat»; per Pep Martí. L'històric dirigent independentista, exlíder d'ERC i avui al PDECat, assegura que "l'única manera d'assolir una mediació europea és ser estat". "L'empresonament de Sànchez i Cuixart és la venjança dels poders espanyols a l'èxit de l'1-O", afirma.
 07:17 VÍDEO Guardiola dedica la victòria del City a Sànchez i Cuixart. “Tant de bo surtin aviat; és com si tots estiguéssim allà”, diu l'exentrenador del Barça.
 07:14 EL DESPERTADOR de Ferran Casas. 18 d'octubre: impàs en tensió. "Al bloc independentista no es qüestiona la porta oberta al diàleg però si que impliqui dilatar o ajornar els passos endavant, més després de les detencions que han indignat centenars de milers de persones", assenyala el subdirector de NacióDigital. Avui també són protagonistes Rajoy, Colau, la BBC i Navratilova.
 00:09 VÍDEO Joan Mena dona una lliçó a C's sobre l'escola catalana: «Vostès van néixer per dividir». El diputat d'En Comú Podem al Congrés deixa en evidència Toni Cantó en una contundent intervenció a la cambra espanyola.
 23:34 Més de 2.000 persones il·luminen la Porxada de Granollers per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Crònica de Jaume Ventura.
 23:29 Desenes de persones es concentren davant la delegació del govern espanyol a Barcelona. Els manifestants protesten per l'empresonament de Sànchez i Cuixart i en demanen el seu alliberament. 
 23:07 VÍDEO Barcelona recupera el «Què volen aquesta gent», el cant contra la repressió franquista. Desenes de persones han entonat el cant que l'any 1968 va composar Maria del Mar Bonet.
 23:01 «La Razón» intenta trolejar el vídeo de «Help Catalonia» d'Òmnium. El diari espanyol publica una piulada animant els seus lectors a boicotejar el vídeo a YouTube.
 23:01 La plaça de Prim de Reus queda petita en la concentració per rebutjar l'empresonament de Cuixart i Sànchez. Més de 5.000 persones han exigit democràcia i l'alliberament dels presidents d'Òmnium i de l'ANC. Per Jonathan Oca. 
 22:44 GALERIA DE FOTOS Concentració multitudinària a Sabadell per l'alliberament de Cuixart i Sànchez; fotografies de Juanma Peláez. 
 22:27 Les espelmes s'encenen al Berguedà contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Centenars de persones criden a Berga per demanar la llibertat dels presidents d'Òmnium i l'ANC.
 22:25 Unes 18.000 persones es manifesten a Lleida per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart. Els participants, molts amb espelmes a la mà, han expressat el seu rebuig a l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium, als quals han qualificat de "presos polítics".
 22:03 CRÒNICA Primer suport multitudinari del carrer a la llibertat de Sànchez i Cuixart; per Sara González, Isaac Meler, Oriol March i Roger Tugas.
 21:45 
 21:44 Els carrers del Pallars s’omplen de llum per exigir la llibertat de Sànchez i Cuixart. Les places i els carrers de les poblacions pallareses es tornen a omplir, aquest cop amb espelmes. Crònica de Jordi Ubach. 
 21:42 Fins a 15.000 persones marxen de la plaça de la Constitució cap a la de la Independència a Girona. Crònica de Xavier Borràs. 
 21:40 CRÒNICA Unes 5.000 persones demanen des de Terrassa la llibertat de Sànchez i Cuixart. El raval de Montserrat s'ha omplert d'espelmes, cassoles i cartells contra l'empresonament dels presidents d'Òmnium Cultural i l'ANC. Per Albert Prieto. 
 21:37 Les places del Baix Montseny d'omplen en solidaritat amb Sànchez i Cuixart. A les places dels municipis s'ha reclamat la llibertat dels dos empresonats.
 21:29 Els manifestants envolten d'espelmes la plaça de Francesc Macià per demanar la llibertat de Cuixart i Sànchez.
 21:37 Concentracions massives davant els ajuntaments ebrencs contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 21:20 Els manifestants de Barcelona es comencen a dissoldre, després de pràcticament dues hores de mobilització. Hi han participat 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.
Entrades anteriors »
01/01/1970
L'alcaldessa Ada Colau ja va criticar-ho fa uns dies i el Ministeri d'Interior va dir que la portaria a la Fiscalia per injúries i calúmnies
Dan Brown, a Barcelona | Adrià Costa
Esteve Plantada | 5 comentaris
01/01/1970
L'autor d'"El codi Da Vinci" presenta a Barcelona la seva darrera novel·la, "Origen", una història ambientada en part a Barcelona i Montserrat
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la manifestació en protesta per l'entrada de la Guàrdia Civil al Departament d'Economia | Adrià Costa
Toni Vall | 5 comentaris
01/01/1970
«Tots gasten la paraula “democràcia” fins que serà un paper rebregat i inservible. Ja hi ha presos polítics, persones empresonades per les seves idees. Inacceptable»
Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, durant la manifestació davant de la conselleria d'Economia | Adrià Costa
Oriol March | 28 comentaris
01/01/1970
El Govern assegura que la decisió de l'Audiència Nacional "estripa les cartes" del diàleg i Puigdemont prendrà mesures en les properes hores | Trapero esquiva la presó per un presumpte delicte de sedició però ha d'entregar el passaport davant la jutge Lamela
Alumnes durant una classe | Adrià Costa
Irene Ramentol | 11 comentaris
01/01/1970
Estudis d'Ensenyament i també internacionals, com l'informe PISA, evidencien la tendència en augment dels bons resultats del model educatiu a Catalunya que prioritza la competència lingüística, també en castellà, la cohesió social i el nivell acadèmic de l'alumnat