Les tensions econòmiques entre la CCMA i el Govern amenacen amb congelar la nova programació de TV3

El consell executiu ajorna l'aprovació de la partida de 3,5 milions que l'ens volia disposar per fer els canvis de la graella de la nova temporada

Núria Llorach i Vicent Sanchis, al Parlament
Núria Llorach i Vicent Sanchis, al Parlament | ACN
02 d'agost del 2017
Actualitzat el 04 d'agost a les 10:14h
Els canvis en la programació de TV3 previstos per al primer trimestre de la nova temporada podrien quedar congelats, segons fonts de la CCMA. L'ens ha demanat al Govern una partida d'extra de 3,5 milions d'euros per a TV3 per tirar endavant les noves propostes de la graella, però el pressupost encara no ha rebut el llum verd de l'executiu, i més concretament de la conselleria d'Economia.

La CCMA preveia poder disposar d'aquests diners abans de vacances, però finalment aquesta qüestió no va figurar entre els acords de l'última reunió del consell executiu d'aquest dimarts. Des de l'ens s'afirma que ara ja no hi ha possibilitats de moure partides o aconseguir ingressos extra per poder pagar la nova programació. Segons algunes fonts tot plegat té a veure amb les tensions entre el PDECat i ERC, que s'han traslladat als mitjans públics i que han tingut com a últim capítol la negativa de la Corporació a contractar Cristina Puig, que ja havia estat anunciada per part del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

Fonts del Govern han confirmat a aquest diari que la petició de la CCMA podria incloure's en l'ordre del dia de la primera reunió, prevista pel 29 d'agost. Però l'ens assegura que amb aquest nou termini no té marge de maniobra per poder tancar els tractes amb les productores encarregades dels nous espais, com per exemple, l'informatiu satíric de Toni Soler –avançat per NacióDigital- previst per al setembre i que amb la nova situació podria veure endarrerida la seva estrena.  

Nova temporada, nova graella

TV3, que dirigeix Vicent Sanchis, té previst estrenar el setembre una graella totalment renovada en un intent de recuperar el lideratge. Entre les noves propostes hi ha un magazín d'entrenteniment, presentat per Núria Roca, la nova sèrie que donarà relleu a La Riera i que durà per nom Com si fos ahir, un nou programa de tardes conduït per Vador Lladó i Ruth Jiménez, l'informatiu satíric de Toni Soler, encarregat de conduir la graella fins al TN Vespre i un late show polític que impulsa Ricard Ustrell.
Arxivat a