El Grec 2017 tanca amb 121.795 espectadors i una ocupació del 75%

El primer festival dirigit per Cesc Casadesús ha programat 102 espectacles, amb una ocupació del 80% al Grec Montjuïc i del 70% al Grec Ciutat

Casadesús i Collboni fan un bon balanç del Grec 2017
Casadesús i Collboni fan un bon balanç del Grec 2017 | Esteve Plantada
01 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:48h
Un total de 121.795 espectadors han gaudit del primer Festival Grec que ha dirigit Cesc Casadesús. La nova aposta s'ha vist reforçada per l'èxit quantitatiu de públic –amb una ocupació del 75%, superior al 68% del 2016– i també per un "intangible qualitatiu", tal com Casadesús ha explicat aquest dimarts en roda de premsa. La proposta artística ha registrat sis espectacles amb les entrades esgotades: la sessió inaugural, Troyanas, Rumberos, pugin a l'escenari!, la Nit de musicals, Mishima i Oliver, i Jordi Savall.
 
Xifres i actuacions que palesen el bon estat de salut del festival, consolidat en 102 espectacles –46 al Grec Montjuïc amb una ocupació del 80% i 56 al Grec Ciutat, amb el 70%–, amb un total d'un 30% de produccions estrangeres. La realitat de les dades no fa perdre de vista els objectius plantejats: "donar suport al talent de casa i mostrar propostes excepcionals", explica Casadesús. Línies a seguir que es basteixen a partir d'un relat unificador, "el de la volta al món", que aquest 2017 ha començat a la Mediterrània, d'Atenes fins a Tànger, Sevilla o Istanbul.
 
A l'èxit de les grans produccions enguany cal sumar-hi, amb especial atenció, el seguiment de les propostes més alternatives i arriscades. "Hem vist com ha crescut l'interès per les propostes més contemporànies, amb aforaments més reduïts com els que ofereixen la Sala Hiroshima o l'Antic Teatre", exposa el director. "Teníem molt clar que volíem un Grec que fos referent de les arts escèniques, amb propostes catalanes d'avantguarda i que poden arribar al màxim de gent", ha especificat Jaume Collboni.
 
Un festival "molt de la ciutat de Barcelona"

Amb les dades a la mà, l'equip de govern i el nou equip directiu constata que hi ha un destacable interès popular pels espectacles programats, siguin del tipus que siguin, amb "una base molt àmplia de gent que assisteix al festival". En aquest sentit, la majoria del públic és barceloní: "gairebé un 70% dels assistents són de la ciutat", fet que converteix el Grec en una proposta "molt de la ciutat i arrelada totalment a Barcelona".

Pel que fa al públic, un dels aspectes on cal treballar més intensament és el de la fidelització, ja que "només un 20% del públic repeteix". Amb tot, el resultat final mostra un espai cultural on pot conviure molt tipus de públic, "perquè és com la mateixa ciutat: complex i divers", amb una programació que es caracteritza per àmplia i heterogènia. Collboni reafirma la fórmula a seguir: "un festival públic ha d'aportar coses diferents i, pel que fa a aquesta edició, estem molt contents de l'èxit obtingut".
 

Casadesús i Collboni fan balanç del Grec 2017 Foto: Esteve Plantada