El jutge ajorna la declaració de Germà Gordó pel cas 3% al 14 de setembre

L'exdiputat de Junts pel Sí, ara no adcsrit, havia d'anar al TSJC dilluns passat, però la indisposició del seu advocat ho va impedir

01 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:38h

Germà Gordó, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


Germà Gordó, diputat no adscrit i fins fa poques setmanes dirigent del PDECat, anirà finalment a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el 14 de setembre, tres dies després de la Diada. Gordó havia estat citat fa una setmana, però una indisposició del seu advocat, Cristóbal Martell, així ho va impedir. El TSJC el va tornar a citar pel 13 de setembre, però ha ajornat la declaració al dia següent a sol·licitud del seu procurador.

Gordó està investigat en el cas del 3%, de presumpte finançament irregular de Convergència a través de l'obra pública, i això va fer que se'l pressionés per deixar el grup de Junts pel Sí. Finalment va decidir, també, deixar la militància del PDECat.

Les investigacions judicials se centren en el seu paper com a secretari del Govern, càrrec que va ocupar entre el 2010 i el 2012 sota la presidència d'Artur Mas. Fa dues setmanes, la Guàrdia Civil va entrar al Parlament, a la conselleria de Justícia -governada per Gordó entre el 2012 i el 2016- i al Palau de la Generalitat per buscar l'agenda de l'exconseller. No se'n va trobar cap rastre, tot i la insistència de l'institut armat en accedir a les dependències de l'administració catalana.

L'exdirigent de Convergència va indicar en el seu moment que la citació judicial "no canviava res", i que mantindria la seva acta com a diputat al Parlament. "Entra dins la més absoluta de les normalitats processals", va defensar Gordó en una roda de premsa al Parlament. Cada dimarts, des que va passar a ser no adscrit, l'exconseller acostuma a expressar posicionaments propis des del faristol i també des del seu escó. Dimecres passat, per exemple, va avalar la reforma del reglament del Parlament.