El Govern condemna «sense matisos» els atacs d'Arran i els desvincula del procés

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, demana a l'organització juvenil que es "replantegi" aquestes accions, que han estat justificades per la CUP

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, durant la reunió del Govern de l'1 d'agost
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, durant la reunió del Govern de l'1 d'agost | ACN
01 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:27h
El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha condemnat aquest dimarts "sense matisos" els atacs d'Arran contra serveis relacionats amb el turisme i els ha volgut desvincular del procés català. "No barrejarem naps amb cols. El procés és absolutament pacífic", ha assenyalat Turull en la roda de premsa posterior al consell executiu, en la qual també ha demanat que es "replantegin" accions com aquesta. El Govern denunciarà els fets un cop ho hagi fet TMB, que depèn de l'ajuntament de Barcelona.

Mireia Boya, diputada de la CUP, ha justificat aquest dimarts l'acció d'Arran contra un bus turístic i ha acusat l'executiu català de "provocar violència". "Sempre ens demaneu a nosaltres que renunciem a la violència, quan la violència també la provoca el Govern", ha considerat Boya en una entrevista a RAC1. La diputada anticapitalista ha aprofitat per criticar Santi Vila, conseller d'Empresa i Coneixement, que té intenció de denunciar l'acció d'Arran, entitat juvenil propera a la CUP.

Turull ha volgut respondre als anticapitalistes que la violència "no s'arregla amb més violència". "Posem-hi política, no violència", ha assenyalat el conseller de la Presidència, que no s'ha estès més en aquesta qüestió.