Echenique desautoritza Fachin: «Hi ha un nombre significatiu d'inscrits que no se senten representats»

El secretari d'organització de Podem a l'Estat lamenta el posicionament de Podem Catalunya sobre Catalunya en Comú i el referèndum de l'1-O i torna a reclamar la convocatòria d'una assemblea ciutadana

31 de juliol del 2017
Actualitzat el 01 d'agost a les 8:33h

Pablo Echenique, durant la intervenció en l'assemblea fundacional Foto: Un país en comú


Creixen les discrepàncies entre Podem i la direcció de Podem Catalunya. El secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, ha fet evident aquest malestar a través d'un comunicat en què desautoritza el líder de la formació a Catalunya, Albano Dante Fachin i lamenta la decisió de Podem Catalunya de no formar part de Catalunya en Comú i el seu suport al referèndum de l'1 d'octubre. Afirma que són posicionaments legítims, però assegura que "un nombre significatiu d'inscrits de Podem no se senten representats per les posicions de la direcció". "El que hi ha a Podem Catalunya és un problema polític", considera, i recorda que el poder ha de ser per les assemblees territorials, "no per les direccions territorials".

Echenique fa referència a la demanda de diversos cercles de Podem, que exigeixen una Assemblea Ciutadana per decidir el posicionament de la formació sobre totes les qüestions i, també, decidir sobre la composició de la direcció. La cúpula estatal de Podem ja va instar Fachin "a donar veu a les bases i solucionar el problema de representativitat democràticament abans que es convoqui l'Assemblea", però la direcció de Podem a Catalunya va decidir "no seguir la recomanació". "Opinar i recomanar mai no s'han d'entendre com 'ingerències' si volem permetre el dret a la discrepància", critica Echenique.

Podeu llegir el comunicat a continuació:

Qué ocurre en Podem Catalunya by naciodigital on Scribd



Una relació complicada

La relació entre les cúpules de Podem a l'Estat i la federació catalana de la formació no és senzilla. Divendres passat van reunir-se els dos dirigents, Pablo Iglesias i Albano Dante Fachin, per acostar posicions en les dues qüestions centrals que afecten el partit: la pertinença de Podem Catalunya a Catalunya en Comú i el suport al referèndum de l'1 d'octubre. La reunió, però, no va ser tan profitosa com es pretenia. En concret, diverses veus de Podem així com el mateix Echenique van confirmar que la trobada no havia anat com s'esperava.

Iglesias no es vol imaginar una campanya electoral en què Podem i els "comuns" es presentin per separat, però des de Catalunya Fachin marca perfil propi i segueix ferm en la negativa de sumar-se a la confluència. Aquesta distància entre les dues direccions fa que als cercles de Podem s'especuli amb qualsevol desenllaç des de fa setmanes.