Adeu als taxímetres? Obren la porta a pactar el cost del trajecte per avançat

El Govern estudia mesures per “modernitzar” el taxi i frenar l’amenaça d’Uber i Cabify

Imatge d'arxiu d'un taxi a Barcelona
Imatge d'arxiu d'un taxi a Barcelona | Adrià Costa
31 de juliol del 2017
Actualitzat el 01 d'agost a les 18:30h
Conscient que les noves plataformes com Uber o Cabify han arribat per quedar-s'hi, el Govern estudia mesures per "modernitzar" el sector del taxi. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat avui un nou decret llei per frenar l'intrusisme al taxi, que ha d'anar acompanyat de mesures per fer-lo més eficient, com la possibilitat de pactar el cost per trajecte per avançat.

​El conseller ha posat diverses propostes damunt de la taula, entre les quals destaca la possibilitat de pactar el preu del trajecte per avançat, com a mínim en viatges que no siguin dins del mateix municipi.

La Generalitat també explora el cobrament individual a cada passatger i la contractació del taxi segons la seva classe. També es vol incorporar les noves tecnologies de forma més efectiva –fent èmfasi en les aplicacions mòbils– i que les noves flotes siguin ambientalment més sostenibles.

Aquestes mesures arribaran a través d'un altre decret o una nova llei del taxi, que es treballarà intensament a partir del setembre i s'haurà de consensuar amb el gremi. "Tenim una legislació molt rígida que impedeix que el taxi es pugui modernitzar", ha apuntat Rull.