TMB denuncia l'atac al bus turístic i quantifica els danys en 1.800 euros

La companyia defensa que ha esperat a presentar la denúncia a saber els perjudicis i l'Ajuntament es personarà | Collboni demana a la CUP "que denunciï de forma explícita la violència"

Moment de l'atac del dijous al bus turístic
Moment de l'atac del dijous al bus turístic | NacióDigital
Redacció
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:14h
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha denunciat davant el jutjat de guàrdia l'atac a un autobús turístic del dijous passat, que ha reivindicat Arran. Segons ha informat aquest dilluns la companyia en un comunicat, la denúncia l'ha formulat una vegada s'han recopilat totes les dades de l'incident i s'han valorat els danys materials i de l'aturada del servei, per una quantia de 1.849,24 euros, ja que el vehicle no va poder continuar donant servei i es va haver de retirar a la cotxera. El divendres ja va comunicar els fets als Mossos d'Esquadra.

L'alcalde accidental, Jaume Collboni, ha demanat a la CUP "que denunciï de forma explícita la violència" provocada per l'assalt al bus turístic. "El debat sobre el model turístic és legítim, però mai es pot tolerar que tingui derivades violentes. Els actes de turismefòbia són una expressió de xenofòbia", ha reblat.

"Condemnem rotundament qualsevol acte vandàlic que es produeixi a la ciutat. En aquest aspecte, l'Ajuntament manté una tolerància zero. Barcelona és una ciutat democràtica i oberta on no hi caben actes com aquest". Collboni ha explicat que l'Ajuntament es personarà en la causa i que ha mantingut converses amb el regidor d'Empresa i Turisme, Agustí Colom, amb TMB i amb els màxims responsables de la Guàrdia Urbana.

L'aportació del Bus Turístic a la ciutat

TMB ha recordat que el Barcelona Bus Turístic és una iniciativa conjunta de l'empresa i Turisme de Barcelona que va néixer fa 30 anys, i és el bus turístic oficial de la ciutat de Barcelona. La companyia ha defensat que "els seus avantatges són notables" per al sistema de transport urbà i per a la ciutat, per la generació d'activitat, l'aportació de visitants a 70 equipaments culturals i d'oci i la promoció internacional que representa.

A més, ha subratllat que aquest transport permet "una millor organització i distribució de l'afluència turística i un menor impacte en l'ocupació de l'espai", ja que el conjunt dels viatgers del bus turístic en temporada alta equival a la circulació de 500 autocars menys. A banda, els beneficis (12,5 milions d'euros el 2015) es destinen íntegrament a finançar el transport urbà (80%) i la promoció turística de la ciutat (20%).

En concret, l'aportació dels beneficis del Barcelona Bus Turístic al pressupost de TMB suposa "una contribució important" al sosteniment del transport públic regular i una disminució de les necessitats de finançament, via tarifes integrades o aportacions de les administracions públiques, equivalent a uns 10 milions d'euros anuals, ha afegit l'empresa.
Arxivat a