Foment assegura que el tren havia passat totes les revisions

El ministre Íñigo de la Serna ha explicat que el procediment d'entrada a l'estació de França s'havia fet amb normalitat

Compareixença del ministre de Foment a l'estació de França
Compareixença del ministre de Foment a l'estació de França | Sergi Ambudio
Xevi Pujol / Sergi Ambudio
28 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:22h
Continua la incògnita sobre els motius que han provocat l'accident d'un tren de Rodalies a l'estació de França. El ministre Íñigo de la Serna, que ha acudit a Barcelona aquest migdia, ha assegurat que el comboi havia superat totes les revisions, la darrera el 18 de juliol.

El responsable de Foment ha assegurat que les primeres informacions d'Adif apunten que tot el procediment d'entrada a l'estació s'ha fet a normalitat. A més, ha explicat que el conductor –de 31 anys- tenia set anys d'experiència a la xarxa de Rodalies de Catalunya. Una de les hipòtesis sobre la taula és que hagi tingut una distracció.

De la Serna, acompanyat per Josep Rull i Enric Millo, ha donat el balanç definitiu de ferits –57 dels quals 54 han estat hospitalizats, un en estat greu- i ha desitjat la seva ràpida recuperació. A banda de destacar el paper de tots els serveis tècnics i d'emergència, ha explicat que la màxima responsabilitat de la investigació de les causes la té la Comissió d'Investigació d'Accidents Ferroviaris.
 

El comboi accidentat a l'estació de França. Foto: Xevi Pujol


Els Mossos també investiguen l'accident

La divisió de transports dels Mossos d'Esquadra també està investigant les causes del xoc d'un tren amb el topall final a l'Estació de França. Concretament, agents del cos inspeccionen ara el comboi accidentat i el lloc dels fets per esclarir l'accident.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha explicat aquest divendres al matí des de l'Estació de França que el tren accidentat a primera hora després de xocar amb el topall de final de via entrava a una velocitat "relativament baixa", ja que d'haver-ho fet més ràpid el sinistre hagués estat de "conseqüències imprevisibles" i "els mecanismes de seguretat no s'haguessin desplegat com ha passat". També ha mostrat prudència a l'espera de la investigació que obrin Renfe i Adif sobre les causes de l'accident.
 

Íñigo de la Serna i Josep Rull, a l'estació de França. Foto: Sergi Ambudio

Arxivat a