VÍDEO «Ja havia notat que el tren no frenava bé»

Diversos testimonis expliquen l'accident de tren d'aquest matí a l'Estació de França, que ha deixat una cinquantena de ferits, un d'ells greu

Testimoni de l'accident de tren a l'Estació de França
Testimoni de l'accident de tren a l'Estació de França | Xevi Pujol
Xevi Pujol / Bernat Surroca
28 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:58h

"A les parades, quan el tren frenava, semblava que anés a caure". Així relata la situació un testimoni que viatjava al tren de Rodalies que avui s’ha accidentat a l’estació de França de Barcelona, deixant una cinquantena de ferits, un d’ells greu. "Ja havia notat que no frenava bé… No sé si el conductor no sabia frenar o ha estat un error", explica, i recorda que, normalment, els trens frenen "tranquil·lament", sense sotracs. "A cada parada, quan frenava el tren, sempre feia un sotrac fort, no com altres trens". 

És una de les 54 persones que els serveis d'emergència han hagut d'atendre aquest matí després de l'accident. En la seva arribada a l'Estació de França, segons han explicat autoritats i testimonis, el tren ja frenava. Si hagués arribat a més velocitat, les conseqüències haurien estat molt més greus, tal com ha explicat el conseller de Territori, Josep Rull, desplaçat a l'estació juntament amb bona part del govern i el propi president Carles Puigdemont.

 
"No sabíem si era una bomba"

Una altra de les afectades ha estat Lídia García, que ha assegurat que l'accident ha estat "com si hi hagués un terratrèmol". A l'interior del comboi, en els moments posteriors a l'accident s'han viscut moments de molta tensió i "pànic", i la idea que es tractés d'un atemptat terrorista ha sobrevolat l'escena. "No sabíem si era una bomba o què havia passat", explica García. Tan bon punt s'han obert les portes del tren, els usuaris han sortit ràpidament i al cap de pocs minuts han estat atesos pels serveis d'emergència.
Arxivat a