Les cues a l'aeroport del Prat assoleixen el pic màxim dels tres darrers dies

La situació als controls de seguretat s'ha complicat de valent a partir de mig matí | Al rerefons, hi ha el conflicte laboral amb una empresa de seguretat

Les cues a l'aeroport per accedir al control de seguretat es produeixen des de dilluns
Les cues a l'aeroport per accedir al control de seguretat es produeixen des de dilluns | ACN
Redacció
26 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:19h
L'aeoroport del Prat ha registrat per tercera jornada consecutiva cues per creuar els controls de seguretat i accedir a les zones d'embarcament. Després que a primera hora del matí, poc abans de les sis, s'hagin produït pics d'espera de fins a 40 minuts, segons han informat fonts d'Aena, a mig matí s'ha tornat a complicar de valent la situació amb l'arribada de més viatgers al vestíbul de la terminal 1, on es barregen els que han d'accedir a la zona d'embarcament amb els que ja han facturat.

Aena ha precisat que, tot i que en determinats moments no hi hagi tots els accessos oberts, totes les seves infraestructures estan disponibles. Per a aquest dimecres, l'operativa prevista a l'aeroport és la d'un dia d'estiu -sense que hagi variat respecte els darrers dies- i s'esperen més d'un miler d'enlairaments i aterratges.

De rerefons, hi ha el conflicte laboral que mantenen els treballadors de l'empresa de seguretat Eulen, concessionària del servei de vigilància, i la direcció, i la vaga convocada a partir del 4 d'agost. Els empleats de l'empresa han expressat la seva inquietud pels intents d'agressió que han rebut per part d'alguns passatgers.

Les dues parts s'havien d'asseure a negociar a la seu del Departament de Treball per trobar una sortida al conflicte però la trobada no es va arribar a celebrar perquè els treballadors van reclamar la presència d'Aena. Per això, es van emplaçar per al divendres a les onze del matí, on el comitè d'empresa ha reclamat la presència de representants de l'ens gestor. Mentrestant, els vigilants seguiran fent només els serveis que marca el reglament, fet que podria provocar noves cues en els propers dies, i neguen que estiguin fent una vaga encoberta.

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat denuncien que tenen menys efectius dels que consideren necessaris i reclamen millores en les seves condicions de feina. Asseguren que per manca de personal estan sotmesos a una càrrega de treball "insostenible" que els genera esgotament físic i psíquic. Per tot això, han convocat vaga indefinida tots els divendres, diumenges i dilluns de 5:30 a 6:30, de 10:30 a 11:30, de 16:30 a 17:30 i de 18:30 a 19:30.
Arxivat a