Crítiques a l'alcalde de Batea: «Les seves declaracions no representen pràcticament ningú al poble»

Joaquim Paladella és alcalde de Batea des de fa 26 any | Molts d'aquells que reconeixen la tasca al poble ara li recriminen les seves paraules

Manel Sunyer, un dels veïns que ha acudit al ple, en este cas vestit amb el colors de l'estelada i un paraigua independentista.
Manel Sunyer, un dels veïns que ha acudit al ple, en este cas vestit amb el colors de l'estelada i un paraigua independentista. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
25 de juliol del 2017
Actualitzat el 26 de juliol a les 7:19h
Els carrers de Batea respiraven tranquil·litat este migdia minuts abans del ple extraordinari convocat per l'alcalde, Joaquim Paladella, per exposar els motius que li van portar la setmana passada a afirmar que va plantejar la possibilitat que el municipi abandonés Catalunya i s'unís a l’Aragó mitjançant la celebració d'un “referèndum” com a solució a la “discriminació” que, segons ell, patix el poble per part de la Generalitat.

En algunes balconades pengen estelades i missatges amb el “sí” de la campanya pel referèndum de l'1 d'octubre. Consignes independentistes que també conviuen amb alguna que una altra bandera espanyola, com la que oneja en una de les façanes de la plaça de Catalunya, que, al seu torn, envolta el parc de la plaça d'Espanya. En esta mateixa plaça, membres de les joventuts d'ERC han posat una pancarta este migdia amb la consigna “L'opinió d'una persona mai representarà la veu de tot un poble. Paladella te’n sortiràs amb la teua!”.
 

La pancarta que han portat membres de les joventuts d'ERC. Foto: S.C.


“Les declaracions de l'alcalde no representen a pràcticament ningú al poble. Hem vingut aquí per fer pressió i que retire les seues declaracions”, afirmava Sara Valls, de les JERC Terra Alta. Segons Valls, al poble es respira un sentiment de “frustració i tristesa perquè se'ns ha posat en boca una cosa que mai s'havia parlat al poble, ens dol perquè el nostre poble s'ha convertit en un mitjà de propaganda política en contra de l'1 d'Octubre”, ha afegit.

Al voltant de la pancarta, molt prop de l'Ajuntament, s'han concentrat desenes de persones que esperaven entrar al ple. “La gent està molt enfadada. Paladella ha fet molt pel poble en estos 26 anys com a alcalde, però el que ha fet ara ha estat molt, molt malament”, lamentava, Manel Sunyer que ha acudit a la cita vestit amb una indumentària amb els colors de la estelada i un paraigua independentista.

En les passades eleccions al Parlament, JxSí i la CUP van obtindre a Batea el 53,85% dels vots. En este poble de 2.000 habitants, Paladella és alcalde des de fa 26 anys com a líder de la Unió per la Terra Alta (UPTA), partit vinculat al PSC. Molts d’aquells que reconeixen la seua labor al poble ara li recriminen les seues paraules. Entre ells el sector del vi.

“Per un cabreig ens ha ficat a tots en l'all, per una pallassada. No té a veure res el que ha dit amb el sentiment del poble, i tot per 30 places d'una residència”, lamenta per la seua banda el viticultor Alberto Villaroya. Precisament ahir, un grup d'empreses del sector agroalimentari van reclamar a l'alcalde una rectificació pública i van advertir-li del “rebuig” que estaven detectant sobre els seus productes per les paraules de l'alcalde. Avui Paladella, en el ple extraordinari, ha llevat ferro a les peticions i ha acusat a l'oposició d'estar darrere del comunicat.
 

Una façana on oneja una bandera espanyola i una catalana. Foto: S.C.


 
Arxivat a