El PDECat porta a la Fiscalia les conclusions de la comissió de l'«operació Catalunya»

El partit impulsarà una reforma del codi penal per impedir l'apologia del franquisme dins l'exèrcit espanyol

24 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:37h

Carles Campuzano i Jordi Xuclà, en roda de premsa a la seu del PDECat Foto: PDECat


El PDECat portarà "en les properes hores" a la Fiscalia les conclusions de la comissió d'investigació sobre l'"operació Catalunya". Així ho ha anunciat el portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, que ha indicat que si no s'actua d'ofici hi haurà "novetats" al llarg de les properes setmanes. "Si la Fiscalia no actua, serà una demostració més de la feblesa democràtica de l'Estat", ha considerat el dirigent nacionalista en roda de premsa des de la seu del partit acompanyat per Jordi Xuclà, també representant a Madrid. 

Campuzano ha volgut remarcar que, malgrat les "dificultats" de la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya, "finalment s'han aprovat unes conclusions que ni volem banalitzar, ni són menors ni poden quedar sense conseqüències polítiques ni judicials".

El cap de files del PDECat a Madrid ha destacat que es va "obstaculitzar" la investigació dels casos de corrupció del PP i que es va fer servir la policia per frenar el procés. "No és menor que la cambra baixa hagi arribat a aquestes conclusions", ha insistit. "Existeix una plena complicitat de Ciutadans per amagar la corrupció del PP", ha apuntat Campuzano.

Reforma del codi penal

Xuclà ha trobat "inconcebible" que hi hagi quarters de l'exèrcit espanyol on es faci apologia del cop d'estat franquista del 1936, i ha assegurat que presentaran una proposició per reformar el codi penal per evitar situacions similars. El coordinador dels diputats i senadors del PDECat a Madrid ha apel·lat directament al PSOE per tal que quedi tipificat en el codi penal com a delicte que en l'àmbit militar es faci apologia del franquisme.