​Desenes de persones es proposen recollir un milió de burilles aquest dissabte a Barcelona

La iniciativa "Acabem amb les burilles de cigar a Barcelona" demanarà mesures a l'Ajuntament

Redacció
22 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:52h

Burilles de cigar a la platja de Barcelona. Foto: Emma Pons


Desenes de persones s'han proposat recollir un milió de burilles aquest dissabte a Barcelona arran de la iniciativa Acabem amb les Burilles de cigar, que ha arrencat amb 20.000 recollides, l'equivalent a vuit garrafes de cinc litres, i que s'estendrà fins a les 20.00 hores. Segons ha explicat a el fundador del Moviment No Més Burilles a Terra, Miquel Garau, aquesta jornada s'ha proposat per tal de conscienciar als ciutadans i demanar a l'Ajuntament que prengui mesures en aquest tema.

El fundador ha assegurat que espera una participació mínima de 200 persones per realitzar el que ha denominat com a "peregrinació" des de les cases dels ciutadans cap a la platja de la Barceloneta, mentre recullen burilles pels carrers de la capital catalana.

"Barcelona ès un cendrer"

Aquesta activitat busca conscienciar els habitants que "Barcelona és un cendrer", per la qual cosa es proposa recollir un milió de burilles i crear "la gran muntanya de la vergonya" per, així, poder denunciar aquesta situació davant l'Ajuntament.

Es tracta d'una acció visual per "conscienciar i que la gent vegi la quantitat de brutícia que s'acumula a la ciutat", segons ha indicat Garau, qui també ha explicat que la iniciativa servirà per reunir les persones preocupades i demanar resposta institucional.

Mesures concretes

En concret, demanen que es realitzi una campanya municipal que alerti del dany mediambiental que suposa tirar burilles al terra i que es prenguin mesures com començar a multar a qui ho faci a partir d'una data concreta.

A més, el fundador del moviment, que té 13.000 seguidors a la seva pàgina de Facebook, ha recordat que ja existeix una ordenança que estableix una multa de 94 euros a qui llanci burilles, encara que ha destacat que no s'aplica ni els fumadors estan previnguts que poden ser sancionats.

Per això, Garau ha anunciat que el proper 23 de setembre, el Dia Internacional de les Burilles, s'organitzaran més activitats i es parlarà amb el consistori per començar a prendre mesures en aquest sentit.
Arxivat a