​La licitació del soterrament a Montcada es farà en un únic concurs i serà aquest 2017

La data de l'inici de l'obres es manté el 2020 | El consistori vallesà negociarà directament a Catalunya amb Adif per millorar la seguretat del passos a nivell i les tanques

L'alcaldessa de Montcada i Reixac durant la reunió amb el president d'Adif, Juan Bravo
L'alcaldessa de Montcada i Reixac durant la reunió amb el president d'Adif, Juan Bravo | @lauramir77
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:28h
El soterrament de les vies de la línia R2 al pas per Montcada i Reixac va fent passes per esdevenir una realitat. Aquest divendres s’ha celebrat, a Madrid, la primera reunió de la comissió político-técnica entre el consistori i el Ministeri de Foment, després que el ministre Iñigo de la Serna anunciés l’inici de les obres el 2020. Aquest setembre es licitarà “tota l’obra en un únic concurs”, ha assegurat l’alcaldessa de la localitat, Laura Campos, a NacióDigital. Això vol dir, l’estudi informatiu, el projecte executiu i el document mediambiental i “abans de final d’any estarà adjudicat”, ha subratllat.
 
D’aquesta manera, tal com ha celebrat Campos, “agilitza” tot el procés, encara que la data perquè les màquines es posin a treballar es manté a 2020. L’alcaldessa s’ha mostrat molt satisfeta pels acords d’aquesta primera trobada, tot i que ha avisat que “s’haurà de fer seguiment” del compliment dels terminis. En aquest sentit, després de la licitació i adjudicació, ha precisat que a mitjans de 2019 s’haurà de fer la declaració de béns i drets per ocupació pública dels terrenys.

D’altra banda, Campos ha apuntat que també per aquestes dates s’haurà de discutir la urbanització de la superfície, que ha xifrat en 22 milions d’euros. Una “lluita” que s’acompanyarà per a l’execució de l’obra, que serà el 2019 per incloure-ho al pressupost de 2020. Tot i així, ha garantit el primer pas, la licitació per estar inclosa en els comptes de 2017. El “mentrestant” al setembre
 
Un altre dels motius, pels quals ha sortit amb un somriure de la reunió, ha estat que han aconseguit un “interlocutor directe” a Catalunya amb Adif per gestionar “el mentrestant”. És a dir, “incrementar la seguretat dels passos a nivell i reforçar la seguretat de les tanques” al llarg del recorregut del pas dels trens.

Malgrat, com ha dit, “han arreglat alguns detalls i millorat l’accés als vianants”, aquesta comunicació serà més “ràpida”. A més, Campos ha destacat que permetrà que les entrevistes a Madrid se centrin “en el projecte gran: el soterrament”.
 
La idea del consistori vallesà es trobar-se al setembre amb Adif i debatre aquestes problemàtiques. Pel que fa a la segona reunió de la comissió político-técnica s’ha marcat per a la primera quinzena d’octubre.