Humor, nous sons i astronomia, entre les cinc propostes del cap de setmana

El Gong Festival a Montserrat, les Nits de cinema oriental a Vic, la Festa del Renaixement a Tortosa, el festival Ple de Riure al Masnou, i Mirant el cel

El Gong Festival porta noves sonoritats a llocs singulars de Montserrat
El Gong Festival porta noves sonoritats a llocs singulars de Montserrat | Gong
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:42h
Catalunya s'omple cada cap de setmana d'un ventall molt divers d'activitats culturals i d'entreteniment. D'entre tota l'oferta, aquestes són les cinc propostes que us recomanem des de la redacció de NacióDigital per gaudir al màxim del temps de lleure, oci i cultura.

Gong Festival
Montserrat. 22 de juliol

El GONG, el festival dedicat a les noves sonoritats que se celebra aquest cap de setmana a l'interior de les Coves de Salnitre de Collbató, a Montserrat. Aquest dissabte el músic xilè Nello Chiuminatti farà un concert amb 17 instruments desconeguts dels 5 continents, i diumenge 23 de juliol se celebrarà un espectacle de dansa sufí (la dansa de l'infinit) amb ballarins i música de l'afganès Ustad Daud Khan Sadozai.

Festival Nits de cinema oriental
Vic. Fins al 23 de juliol

 
Pas a pas i any a any, el Festival Nits de cinema oriental s'ha anat consolidant com un dels festivals de referència de la programació catalana, sense deixar la seva singular personalitat. Enguany, el certamen mostra estrenes mundials exclusives –Munna Michael, aquest divendres, un dia abans que s'estreni a l'Índia–, estrenes a l'Estat com Fabricated City, i també joies com els documentals Mira –que explica la història d'una exguerrillera maoista que ara és runner– i Gulabi Gang –un grup de dones que han après a lluitar per combatre maltractaments–. Darrer cap de setmana d'un cicle imperdible que combina cinema, festa, gastronomia i cultura, i que aquest any s'ha centrat en el paper de les dones.
 
XXII Festa del Renaixement
Tortosa. Del 20 al 24 de juliol

 
Declarada Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya, Fiesta de Interés Turístico Nacional i Placa d'honor del Turisme de Catalunya 2005, la Festa del Renaixement de Tortosa ens transporta a l'esplendor del passat amb la ciutat convertida en un gran escenari on músics i rodamons, comediants i dames nobles, cavallers, menestrals i tafurs recreen l'ambient del segle XVI. Considerada una de les millors recreacions històriques del Sud d'Europa, presenta més de 60 espectacles diaris i compta amb la presència de companyies de dins i de fora del nostre país i amb més de 3.000 persones vestides d'època.


XXI Festival Internacional de Teatre Còmic Ple de Riure
El Masnou. Del 19 al 22 de juliol
 
T'agrada riure? Necessites fer-ho sense parar? Vols compartir rialles i divertiments en un ambient de festa? El Festival Ple de Riure, nascut ara fa 21 anys, s'ha convertit en un punt de trobada ineludible de l'estiu, fent que la cultura sigui el millor vehicle possible per passar-ho bé, ja sigui en forma de teatre o de circ. Però sempre amb molt bon humor. Aquest cap de setmana, podem gaudir de les propostes Chefs, Cösmix, Humori hòsties, A wamba balouba Balambambú, L'efecte cargol, o el monòleg d'Enrique San Francisco

Mirant el cel
Olot. 21 de juliol


L'Observatori Astronòmic de Batet de la Serra, a Olot, ofereix una vetllada astronòmica per descobrir el cel d'estiu a ull nu o a través d'un telescopi amb el guiatge d'un expert de l'Associació Astronòmica de la Garrotxa. L'activitat, que comença a un quart d'onze de la nit, dura una hora i quaranta minuts i farà les delícies dels amants de les estrelles. Cal inscriure's prèviament.