Colau anuncia la licitació en un sol cop de les dues fases del túnel de Glòries per acabar-lo el 2021

L'alcaldessa explica que el projecte està valorat en uns 100 MEUR

Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 22:11h

Les obres de Glòries, paralitzades Foto: Adrià Costa


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimarts la licitació en un sol cop de les dues fases del túnel de Glòries, tal com demanen els veïns de la zona. Després que les obres fossin paralitzades pel consistori en l'execució de la primera fase pels retards i els sobrecostos, l'Ajuntament ha decidit optar per la fórmula d'una única licitació per acabar el que queda d'aquesta primera part i també la segona, de forma que s'agilitzin els terminis.

En una entrevista a Betevé, Colau ha explicat que la licitació està valorada en uns 100 MEUR i que la previsió seria acabar les obres el 2021. "Atenem la demanda dels veïns. No volem una altra Sagrera i per això posem tota la maquinària en marxa", ha apuntat.

Colau ha avançat que la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Ecologia i Mobilitat, Janet Sanz, es reunirà demà amb els membres de l'anomenat 'Compromís per Glòries' per anunciar la licitació aquest mes de les dues fases de construcció del túnel, des de Castillejos a la Rambla del Poblenou. L'alcaldessa ha remarcat que l'actual executiu es va trobar amb unes obres "de molts diners, judicialitzades en el cas del 3% i amb molts sobrecostos", i per això va prendre la "difícil" decisió de liquidar el contracte i fer-ne un de nou.

Per agilitzar els terminis i perquè el túnel estigui fet "com més aviat millor", l'executiu municipal ha optat per la licitar les dues fases en un sol concurs. Això implicaria començar les obres a principis del 2018 per acabar-les el 2021.

Sobre unes altres obres, les de la cobertura de la Ronda de Dalt, Colau ha reconegut que hi ha un "deute" amb els veïns de la zona, però ha recordat que justament dimecres comencen les obres per iniciar la cobertura a l'alçada del mercat de la Vall d'Hebron amb 15 MEUR de pressupost. "Porten dècades de reivindicació i no hi havia hagut ni una sola obra i zero pressupost", ha recordat davant les crítiques pel projecte que planteja el govern municipal, que contempla la cobertura parcial i sense soterrament.

Pel que fa a les crítiques que la PAH ha dirigit precisament a l'Ajuntament en matèria d'habitatge, Colau ha opinat que la plataforma, d'on ella n'era portaveu fa uns anys, "fa la seva funció", i ha remarcat que el consistori ha multiplicat per quatre la inversió en aquesta matèria i proporcionalment inverteix "molt més" que la Generalitat i que l'Estat quan es tracta d'una competència d'ells. "És una competència autonòmica i tenen el finançament per fer-ho. A Barcelona tenim un estatus especial i l'utilitzem el màxim que podem. Estem fent tot el que podem i que està en les nostres mans", ha assegurat. La PAH va lamentar dilluns que a mig mandat de BComú hi continuï havent deu desnonaments diaris a la ciutat, i va reclamar més recursos.

En matèria de turisme, s'ha mostrat "cauta" després que Airbnb s'hagi compromès a retirar els anuncis de pisos turístics il·legals, i ha apuntat que si realment va "seriosament", ara té l'oportunitat de demostrar-ho amb la llista d'un miler d'habitatges que ja li ha lliurat el consistori en una reunió aquest mateix dimarts.

En aquest capítol, ha apostat per endreçar millor els turistes que arriben a la ciutat, però també per "començar a estudia
Arxivat a