Colau retalla la cobertura de la Ronda de Dalt que havia previst Trias

En el tram d'Horta entre el carrer Harmonia i Karl Marx només s'hi instal·laran tres passarel·les, però es taparà al voltant del 90% de la resta de la via | El govern municipal calcula invertir 333 milions entre Gràcia, Horta i Nou Barris, uns 60 milions menys dels que Trias havia estimat només per a Horta

Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:12h

La Ronda de Dalt, al seu pas per l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron Foto: Adrià Costa


El govern d'Ada Colau està enllestint els avantprojectes per cobrir la Ronda de Dalt, una actuació que s'allargarà dos o tres mandats, i els ha presentat aquest dilluns als veïns per reflexionar-hi conjuntament. En concret, la cobertura al seu pas per Gràcia, Horta-Guinardó i Nou Barris estima que costarà 333,65 milions d'euros, una quantitat més barata que la que es va preveure en el mandat anterior de Xavier Trias només per a Horta, que pujava a 390,25 milions, segons ha informat l'Ajuntament.

Un dels motius és que, a Horta, es soterrava i es desviava la ronda, i ara es projecta una actuació menys ambiciosa, cosa que havia enutjat els veïns. El tram entre el carrer Harmonia i la plaça Karl Marx, de 1.585 metres de llarg, es salvarà amb tres passarel·les, però la via seguirà sense tapar-se. El tram entre l'avinguda Vallcarca i el carrer Harmonia tindrà un cost estimat de 161,25 milions d'euros, mentre que entre Harmonia i Karl Marx, serien 64,75 milions, cosa que suposa una rebaixa de la inversió prevista de 164 milions.

No obstant això, Colau també ha estudiat que costarà el cobriment al seu pas per Gràcia, en el tram entre la plaça Alfons Comín i l'avinguda Vallcarca, que seran 30 milions, i pels trams que queden pendents a Nou Barris (Verdum, Via Júlia i avinguda Meridiana), que seran 77,65 milions. En total, es cobrirà un àmbit d'uns 4.000 metres de llarg, on el percentatge de cobertura oscil·larà entre el 85% i el 94% en funció del tram, mentre que en els 1.585 metres citats d'Horta només hi haurà les tres passarel·les.

Inici d'obres a la Vall d'Hebron

Tot i això, el gruix de les obres haurà d'esperar. L'única actuació amb calendari immediat és l'inici de la cobertura al tram entre el mercat de la Vall d'Hebron i l'Institut de la Vall d'Hebron, on les obres començaran aquest dimecres. En aquest mandat s'inverteixen 15 milions d'euros que corresponen a 180 metres al davant del mercat, des del pont de l'avinguda Jordà. En el proper mandat es continuarà fins a l'altura del carrer de Jericó, el que suposa uns 320 metres més.
 

El tram d'Horta que se salvarà només amb passarel·les. Font: Ajuntament de Barcelona

Arxivat a