El PDECat dona suport a la crisi de govern però reivindica els consellers cessats

Sobre les autonculpacions de la CUP, Pascal reivindica que els nacionalistes són "poc amants del 'postureo' i molt amants de fer les coses" | Destaca el compromís i la unitat de la formació i crida als quadres a "fer compatible fer procés i fer partit"

17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:00h

Marta Pascal, en roda de premsa, aquest dilluns. Foto: Europa Press


El PDECat ha volgut reivindicar aquest dilluns el seu compromís i el dels consellers cessats amb el procés. Per això, la coordinadora general del partit, Marta Pascal, ha afirmat després d'una reunió extraordinària del comitè nacional que la formació dona "tot el suport" a la crisi de govern de Carles Puigdemont, però, a la vegada, ha assegurat que els consellers sortints són "actius fonamentals" i seguiran formant part de la cúpula del PDECat. En relació a les autoinculpacions de la CUP relatives al referèndum, Pascal ha asseverat que, en el seu partit, són "poc amants del postureo i i molt amants de fer les coses".

En aquest sentit, Pascal ha defensat que cal seguir "fent passos endavant" cap a l'1 d'octubre, però també ha demanat als responsables sectorials i territorials i als seus parlamentaris que cal "fer compatible fer procés i fer partit", ja que opina que el PDECat ha de ser un "espai de referència no només ara, sinó després del procés". "No hem fet res malament, sinó una feina extraordinària i no sobra ningú", ha assenyalat, en referència als consellers cessats, de qui ha subratllat la seva "vàlua abans, ara i en el futur".

De fet, ha posat en valor que el PDECat ha fet un nou "exercici de generositat", com quan Artur Mas va acceptar fer el pas al costat per facilitar la investidura i evitar noves eleccions. "Lliçons per part de ningú", ha etzibat, i ha recordat tots els dirigents del partit querellats per organitzar el 9-N o per avançar ara cap al referèndum, per insistir: "No ens faran la trampa de dir que nosaltres tenim dubtes o no estem compromesos amb l'1-O!". I encara ha afegit que "tots els soldats del PDECat estan disposats a fer el que calgui", ja que tenen clar que volen "defensar el procés i el partit", motiu pel qual no permetran que els "puguin fer sentir gent menys valenta".

Unitat interna

Igualment, la dirigent nacionalista ha negat també qualsevol divergència interna al partit o que s'hagi qüestionat que Munté hagi de seguir com a vicepresidenta de la formació. "No trobaran fissures o mals rotllos on n'hi ha", ha afegit, en relació als canvis de posició de determinats dirigents del PDECat respecte si calia fer canvis a o no al Govern. De fet, segons Pascal, Puigdemont i Mas han demanat als quadres del PDECat "anar a la una", "no caure en provocacions" i mantenir la "confiança entre tots".

D'aquesta manera, la formació nacionalista intentarà els propers mesos "enfortir la pota territorial i ideològica" i "enfortir l'executiva nacional del partit", uns canvis que podrien passar per la incorporació a l'òrgan dels consellers cessats.