​El comitè d'empresa del metro reitera el rebuig a acceptar qualsevol arbitratge

Els representants dels treballadors es neguen a tancar la porta a la negociació | El suburbà viurà el dilluns l'onzena jornada de vaga des del 24 d'abril

Redacció
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:33h

El metro de Barcelona. Foto: Adrià Costa


Els representants del comitè d'empresa del metro de Barcelona han reiterat davant Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el seu rebuig a qualsevol forma d'arbitratge per resoldre el conflicte amb la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). El conflicte segueix enquistat, i el dilluns els treballadors han convocat l'onzena jornada de vaga des del 24 d'abril.

En la reunió mantinguda aquest dijous a la seu de Treball, els representants del treballadors es van negar a tancar la porta a una sortida negociada i van reiterar la voluntat de seguir treballant per resoldre el conflicte i traslladar a l'assemblea de treballadors totes les propostes que es posin sobre la taula de negociació, han explicat aquest divendres en un comunicat emès "davant l'amenaça d'un laude obligatori".

El mateix Departament i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, han defensat un arbitratge voluntari en el conflicte del metro, una proposta que ha acceptat la direcció de l'empresa però que rebutgen els sindicats. Davant d'aquesta negativa, TMB ha decidit pressionar els treballadors amb la retirada d'un complement salarial de 32 euros mensuals a partir de l'agost, i ja veu amb bons ulls recórrer a un laude obligatori. Correspon al Govern decidir recórrer-hi.

Per a la vaga del dilluns, es reproduiran els serveis mínims de totes les convocatòries: circularan el 40% dels trens de 7.00 h a 9.00 h i de 16.00 h a 18.00 h, i el 20% de 20.30 h a 22.30 h, segons TMB. L'empresa adverteix cada setmana que els serveis essencials són "insuficients" per absorbir tota la demanda, motiu pel qual recomana utilitzar mitjans de transport alternatius.
 

Serveis mínims de la vaga del metro del 17 de juliol. Font: TMB


 
Arxivat a