La normativa de Barcelona no preveu sancions per mantenir relacions sexuals al carrer

L'ordenança municipal preveu multes només si es tracta d'un cas de prostitució | Aquest dilluns s'ha fet públic un vídeo on es veu una parella practicant sexe a la Barceloneta, en plena llum del dia

Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:05h
En l'últim any hi ha hagut tres incidències similars a Barcelona
En l'últim any hi ha hagut tres incidències similars a Barcelona | Youtube
Un nou escàndol públic enfurisma encara més els ànims dels veïns de la Barceloneta contra el turisme i el que comporta. Aquest cap de setmana, una veïna del barri va gravar des de la seva finestra una parella mantenint relacions sexuals a plena llum del dia a prop d'un parc infantil. "Barcelona no millora! Seguim rebent turisme de qualitat", apunta la veïna en la seva piulada.

Aquesta no és la primera vegada que es publiquen a la xarxa unes imatges similars. L'any passat, per aquestes mateixes dates, es va enregistrar una parella mantenint relacions sexuals davant de la Universitat Blanquerna (aquí podeu veure el vídeo). Uns mesos abans també va sortir a la llum un vídeo on es veien dos joves practicant sexe en una andana del metro de Barcelona.

Segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Barcelona a NacióDigital, no hi ha cap ordenança municipal que sancioni mantenir relacions íntimes al carrer, sempre que no es tracti d'un cas de prostitució. Si hi ha un intercanvi econòmic entre les persones, les sancions poden anar de 100 a 300 euros per les treballadores sexuals i poden arribar fins als 2.000 pels clients.

També hi pot haver multa si l'escena té lloc davant de menors o persones discapacitades d'especial protecció o es considera que "atempta contra la llibertat sexual", d'acord amb les fonts citades. En aquest cas, les penes poden ser de presó i poden anar dels sis mesos a l'any.

De moment, però, l'Ajuntament no farà cap pas per identificar i sancionar la parella que es va enxampar a la Barceloneta. "Per poder perseguir els fets cal que la persona que ha gravat el vídeo expliqui en quines circumstàncies es va donar (hora, lloc exacte, si hi havia persones a l’entorn, etc). En el cas que els fets tinguessin lloc davant de menors d’edat o persones discapacitades, caldria que la persona perjudicada pels fets els denunciés", diuen fonts municipals.

D'altre banda, des de la Guàrdia Urbana de Barcelona expliquen que estaran "atents" a franges horàries d'última hora de la nit i primera del matí per evitar que es tornin a repetir fets similars.
 
Una parella mantenint relacions al metro de Barcelona
 

Una parella mantenint relacions sexuals al davant de la Universitat Blanquerna Foto: Youtube

Arxivat a