​Els treballadors del Bicing faran quinze jornades de vaga a partir del 12 de juliol

Denuncien salaris baixos de 950 euros al mes i ritmes de treball "inacceptables"

Redacció
05 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:51h

Una estació del Bicing de Barcelona. Foto: Eva Domínguez


El comitè d'empresa del Bicing ha convocat 15 jornades de vaga de quatre hores entre els dies 12 i 31 de juliol per denunciar la "situació de precarietat econòmica i de lamentables condicions de treball". Els treballadors van aprovar en una assemblea secundar les jornades de protesta per reclamar una "negociació real amb l'empesa i l'Ajuntament de Barcelona".

Les jornades de vaga estan convocades per als dies 12, 14, 15,16, 17, 19, 21, 22, 23, 24, 26, 28, 29, 30 i 31 de juliol. Els treballadors es queixen dels salaris baixos (950 euros al mes), la càrrega i descàrrega de les bicis de 23 quilos i els ritmes i organització de treball "inacceptables" que "incompleixen les normes de prevenció i del codi de circulació", entre altres reclamacions.

En un comunicat, la CGT també lamenta la "manca de resposta sindical" i ha assegurat que dels nou delegats sindicals que hi ha a l'empresa sis s'han passat al seu sindicat.

La CGT ha lamentat que els diversos governs municipals que han passat per la ciutat des de la implantació del sistema els hagin demanat "paciència" i que l'actual govern d'Ada Colau no abordi la seva situació perquè, diu, al·lega que "ho gestiona una empresa privada".

Per tot això, asseguren que s'han vist "abocats a la vaga" després de la proposta final de l'empresa, que han titllat de "totalment insuficient" i que "no complia amb les expectatives de la plantilla".
Arxivat a