Un 25% menys de passatgers i validadores inutilitzades en el novè matí de vaga al metro

TMB torna a fer regulacions a la Sagrera i Sagrada Família per l'acumulació d'usuaris | El grup Demòcrata exigeix a Colau un nou equip negociador si l'actual es mostra incapaç

Redacció
03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:30h

Estació de Sagrada Família. Foto: Adrià Costa


El nombre d'usuaris del metro de Barcelona ha baixat un 25% en relació amb un dia laborable normal durant la franja matinal de la novena jornada de vaga dels treballadors del suburbà, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La companyia ha destacat que, per actes de "vandalisme" relacionats amb la vaga, han estat fora de servei les màquines validadores del vestíbul principal de Fabra i Puig i del vestíbul secundari de Poble Sec.

Així mateix, a partir de les 7.50 hores s'han fet regulacions intermitents del flux de passatgers als enllaços de la Sagrera i Sagrada Família per raons de seguretat. Durant la franja d'aturades d'aquest matí (de les 7.00 h a les 9.00 h) han circulat 52 trens per la xarxa de metro per donar resposta als serveis mínims decretats del 40%. La vaga s'ha convocat per pressionar en la negociació del conveni.

Ara per ara no hi ha un horitzó de solució del conflicte, i aquest dilluns es mantenen els horaris i els serveis mínims de les anteriors convocatòries de vaga. De 16.00 h a 18.00 h també circulen el 40% dels trens, i el 20% de 20.30 h a 22.30 h, segons TMB. L'empresa adverteix cada setmana que els serveis essencials són "insuficients" per absorbir tota la demanda, motiu pel qual recomana utilitzar mitjans de transport alternatius.

Els intervals de pas oscil·len entre els 8 i 10 minuts a primera hora entre les línies 1 i 5, fins a entre 32 i 44 minuts en aquestes mateixes línies entre les 22.00 h i les 22.30 h. TMB avisa que les alteracions comencen abans i s'allargaran fins més tard a causa del temps necessari per a la retirada i la incorporació de trens.
 

Serveis mínims per a la vaga del metro del dilluns 3 de juliol. Font: TMB


Noves crítiques de l'oposició

L'oposició ha carregat de nou contra el govern d'Ada Colau per la gestió del conflicte. El portaveu del grup Demòcrata, Joaquim Forn, ha exigit a Colau que cerqui un nou equip per negociar el conveni amb el comitè d'empresa si els qui el negocien ara no tenen capacitat per fer-ho. "El metro està a la deriva, ningú el comanda i ningú sap com solucionar-ho", ha asseverat. En la seva opinió, és "absolutament vergonyós" que el metro acumuli més de dos mesos de vaga sense que el govern hagi donat la cara i explicat la situació real de TMB.

El líder d'ERC, Alfred Bosch, ha demanat de nou al govern de Colau que "assumeixi responsabilitats", i ha recordat que ja fa setmanes que li reclamen situar "el màxim responsable del govern al capdavant de les negociacions". Des del PP, el seu president, Alberto Fernández Díaz, ha reclamat a l'alcaldessa que expliqui les diferències que es mantenen entre els treballadors i l'empresa, i "l'opacitat de la negociació, ja que és una vergonya que el metro porti nou jornades de vaga sense trobar una solució", ha defensat.
Arxivat a