Solució d'urgència del Pont Aeri: projectar Méndez de Vigo com l'home de diàleg amb Catalunya

Pedro Sánchez i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, seran també convidats del fòrum d'empresaris

El Pont Aeri amb una trobada amb Jorge Fernández Díaz quan era ministre de l'Interior.
El Pont Aeri amb una trobada amb Jorge Fernández Díaz quan era ministre de l'Interior. | Europa Press
02 de juliol del 2017
Actualitzat el 03 de juliol a la 13:56h
El fòrum empresarial Pont Aeri ja prepara la temporada de tardor. El lobby vol que sigui d'activitat intensa i vol passar a l'ofensiva per defensar els interessos d'un selecte club que integra el més florit de l'economia de l'Estat. És interessant seguir els seus moviments perquè diu molt de per on van les coses i quines són les prioritats en el món del gran diner. Ja està prevista de fa setmanes la intervenció del lehendakari basc, Íñigo Urkullu. Des del Pont Aeri s'ha vist amb molta simpatia l'acord entre el PP i el PNB sobre els pressupostos.

Després de Luis de Guindos, titular d'Economia, que va ser amb el Pont Aeri el maig passat, més ministres. El d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, serà un dels propers convidats al Pont Aeri, que celebra les seves reunions de manera alternativa a Madrid i Barcelona. A la capital catalana es reuneix darrerament al bufet Cuatrecasas, que ara es troba al districte 22@.

La tria del titular de Cultura no ha estat innòcua. Al Pont Aeri li agrada el tarannà del ministre, a qui veuen un "valor segur" de cara al futur i una persona que pot jugar un paper dialogant en l'actual moment polític a Catalunya. Es valora molt el seu coneixement de la cultura catalana. Fonts empresarials destaquen que és una "antena sensible" i la seva influència sobre el president del govern.

La defensa del l'"operació Diàleg", llançada en els eu moment per l'executiu de Mariano Rajoy, va ser evident per part del Pont Aeri. El procés és vist amb preocupació per l'alta empresa espanyola i un dels llocs on es va respondre amb satisfacció a l'estratègia propugnada per Soraya Sáenz de Santamaría va ser al pont Aeri.  

Un altre interlocutor del fòrum serà el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que ja ha confirmat la seva assistència a una altra de les trobades entaulades que prepara el lobby. La situació de les infraestructures, les possibilitats d'inversió i temes com el corredor mediterrani generen interès en el club.

Esperant Pedro Sánchez

Fa només uns mesos, hi havia nerviosisme al Pont Aeri davant la crisi interna al PSOE. Eren una majoria de membres que temien una victòria de Pedro Sánchez pel que podia provocar d'inestabilitat política. En pocs àmbits es va seguir amb tant d'interès el resultat de les primàries socialistes com al Pont Aeri. Ara, després de l'elecció de Pedro Sánchez -que els més perspicaços del grup donaven per molt probable- hi ha moltes ganes de convidar-lo i es dona per fet que el secretari general socialista serà un dels protagonistes de les properes trobades empresarials.
 
El Pont Aeri viu un moment de represa després d'un 2016 en què va patir per la interinitat política. Entre els nom més destacats del lobby hi ha Enric Lacalle, el president d'ACS i del Reial Madrid Florentno Pérez, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, el president del Banc Sabadell, Salvador Alemany (Abertis), Josep Oliu, l'editor de La Vanguardia, Javier Godó, Rafael Fontana (Cuatrecasas), Luis Conde (Seeliger y Conde), José Manuel Entrecanales (Acciona), el conseller delegat de Gestamp, Francisco Riberas, Luca de Meo (Seat), Josep Sánchez Llibre (Conserves Dani i avui home de la CEOE per a les relacions amb el Congrés), el president d'Agbar, Àngel Simón, i l'advocat Antonio Garrigues Walker, entre d'altres personalitats del món econòmic.
Arxivat a