El cicle de concerts d'estiu de la UB es converteix en l'aparador de la música emergent

El jardí de l'Edifici Històric de la universitat acollirà sis concerts gratuïts d'artistes en creixement | "Els Vespres" arriba a la seva dotzena edició amb Pol Fuentes, Calvin Love, Tronco, Les Sueques, El Pèsol Feréstec i Outer Space al programa

El canadenc Calvin Love és la cara internacional d'«Els Vespres»
El canadenc Calvin Love és la cara internacional d'«Els Vespres» | Calvin Love
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat el 29 de juny a les 10:57h
El cicle de concerts d'estiu de la Universitat de Barcelona (UB) arriba aquest any a la seva dotzena edició. Els Vespres tornarà entre els dies 4 i 20 de juliol amb una aposta per la música d'artistes emergents i un cartell més internacional, amb el pop de Calvin Love com a màxim exponent. El programa el completen cinc artistes més que toquen estils molt diversos: hi ha representants de la cançó d'art i assaig -Pol Fuentes n'és un bon exemple- i d'altres que juguen amb els versos per expressar missatges sarcàstics i humorístic, com el Pèsol Feréstec.

Els concerts se celebren els dimarts i els dijous a les nou del vespre al jardí de l'Edifici Històric de la UB. S'hi pot accedir lluirement, perquè l'entrada és gratuïta, a través de la cantonada del carrer Diputació amb Enric Granados. Abans de cada actuació, els assistents podran gaudir d'una terrassa amb servei d'entrepans gourmet servits per la Caravan Made, que s'instal·larà al mateix jardí del recinte universitari. A partir de les sis de la tarda, ja oferiran els primers refrigeris per anar obrint boca.

La dotzena edició d'Els Vespres reforça el compromís amb el territori, segons els organitzadors. El programa consolida l'agenda cultural barcelonina amb una aposta per promoure la cultura local i, concretament, els grups emergents que encara tenen un ampli recorregut per endavant. En les darreres edicions del cicle l'aforament va penjar el cartell de complet en tots els concerts, una fita que els responsables del certamen esperen tornar a assolir en aquesta ocasió.

Sis estils, sis artistes

El cicle arrencarà el 4 de juliol amb l'actuació de Pol Fuentes, que presentarà el seu primer disc en solitari, Una nova guerra. Després de passejar-se pels escenaris com a líder dels Rosa-Luxemburg, Fuentes inicia la seva trajectòria personal tastant un projecte d'art i assaig influït per artistes tan diversos com Nick Cave, Bill Callahan o Raimon. Dos dies després, el 6 de juliol, el cadanenc Calvin Love posarà el toc internacional a Els Vespres amb el seu primer concert a Barcelona. Hi presentarà les cançons d'Ecdysis, que aprofundeix en els ritmes pop.

El dia 11 serà el torn dels Tronco, una parella de germans del Prat de Llobregat que combina la guitarra d'en Fermí amb la veu de la Conxita. Estrenaran el seu primer LP, que han publicat aquest mateix 2017 i porta per títol Abducida por formar una família. El 13 de juliol els agafarà el relleu l'indie de Les Sueques, un grup cuinat a mig camí entre Barcelona i Vilanova i la Geltrú. Presentaran el disc Moviment, l'àlbum produït divertit, irònic i poètic que han produït aquest any i que aprofundeix en ritme postpunk.

Els dies 18 i 20 de juliol el festival arribarà al seu punt final amb les actuacions d'El Pèsol Feréstec i d'Outer Space. Els primers, liderats per l'intrèpid Gerard Segura, presentaran el disc Treure'n robins, amb cançons pop que ells mateixos defineixen com a "desacomplexades i silvestres". Fan algunes proves sorprenents, com l'adaptació d'un poema d'Ausiàs March al reggaeton. Dos dies després tancarà Els Vespres el septet català Outer Space, que uneix estils africans com l'afrobeat o l'afrosoul amb el funk dels seixanta. En el seu cas, oferiran al públic el repertori del seu primer àlbum, Chase Across.
 

El cartell de la dotzena edició d'«Els Vespres».

Arxivat a