La Fiscalia demana fins a set anys de presó per a cinc mossos per agressions a Can Vies

Els fets van tenir lloc en una manifestació de maig de 2014 a Barcelona | Els agents haurien colpejat tres persones que s'havien refugiat en un portal

Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:09h

Els Mossos d'Esquadra van iniciar el desallotjament de Can Vies el 26 de maig de 2014. Foto: ACN


La Fiscalia demana penes que van des d'un fins a set anys de presó per a cinc agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra als quals acusa d'haver agredit tres persones en una de les manifestacions en contra del desallotjament de Can Vies el maig del 2014. A quatre dels agents els atribueix delictes contra la integritat moral i de lesions mentre que al cinquè, que comanava l'operatiu policial, només li atribueix el primer.

Segons el relat de la Fiscalia, els agents van colpejar alguns dels suposats manifestants que s'havien refugiat en un portal al carrer Galileu. Abans, però, haurien fet fora una periodista, identificada com a tal a través d'un braçalet, que també havia entrat al portal amb els presumptes manifestants. Després dels cops s'hauria deixat marxar els individus sense identificar-los ni detenir-los.

El ministeri fiscal demana set anys de presó per a Daniel M. i set més per a David V. per dos delictes contra la integritat moral i dos de lesions; tres anys i mig per a Francisco Javier G. i Jesús Antonio Z. per un delicte contra la integritat moral i un de lesions i un any per al comandament de l'operatiu, Luis Miguel V. per un delicte contra la integritat moral.

Les acusacions particulars demanen penes de dos anys de presó per cada delicte contra la integritat moral i dos anys i mig per cada delicte de lesions. A més demana per als cinc acusats la inhabilitació especial definitiva per a l'ocupació funcionarial en qualsevol tipus de força i cos de seguretat de l'Estat.
Arxivat a