Puigdemont, sobre Villarejo: «En un altre país hi hauria un escàndol de proporcions siderals»

El president de la Generalitat assegura que l'entrevista a l'excomissari desprenia una "sentor de claveguera molt forta"

Carles Puigdemont, en la presentació del llibre del periodista Antoni d'Armengol
Carles Puigdemont, en la presentació del llibre del periodista Antoni d'Armengol | Govern
26 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:32h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns que les revelacions que va fer ahir l'excomissari José Villarejo en el programa Salvados emès ahir al vespre hauria provocat un "escàndol de proporcions siderals" en qualsevol altre país. " Desprenia una sentor de claveguera molt forta", ha destacat Puigdemont, que no troba "normal" que l'Estat es defensi amb la "il·legalitat".

El dirigent nacionalista ha indicat que el sistema de l'Estat està "corcat", i ha assegurat que el procés català pot ser beneficiós en la mesura que "remou" institucions espanyoles que no s'havien mogut des de la Transició. "L'Estat, per defensar-se, té eines que la democràcia mateixa ha inventat, i cap d'elles és una claveguera", ha apuntat.

El president de la Generalitat, que ha garantit que hi haurà urnes a Catalunya per al referèndum de l'1 d'octubre, ha destacat la factura tècnica de l'entrevista que li va fer Jordi Évole a Villarejo. "Posava els pèls de punta", ha assenyalat Puigdemont.

Puigdemont ha fet aquestes consideracions en la presentació del llibre Mestres de l'entrevista, del periodista Antoni d'Armengol, de la secció de Política de TV3. L'han acompanyat els també periodistes Jordi Basté i Antoni Bassas.