El metro de Barcelona celebra aquest dilluns la vuitena jornada de vaga

Hi haurà serveis mínims del 40% entre les 7 i les 9 hores i des de les 16 fins a les 18 hores

Redacció
25 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:34h

Una de les darreres vagues del metro de Barcelona. Foto: ACN


Aquest dilluns el Metro de Barcelona funcionarà de manera parcial novament. Com ve produint-se en les últimes convocatòries, les aturades seran de les 7 a les 9 hores del matí, de les 16 a les 18 hores de la tarda i de les 20.30 a les 22.30 hores de la nit. El Departament de Treball ha decretat uns serveis mínims del 40% a les hores punta -de 7 a 9 hores i de 16 a 18 hores- i del 20% a les altres hores.

Els sindicats van xifrar al voltant del 90% el seguiment entre els treballadors de les set jornades de vaga prèvies. La protesta de la plantilla del Metro de TMB va ocasionar en totes les ocasions aglomeracions a les andanes i que els combois circulessin més plens de passatgers del normal en un dia laborable, ja que les freqüències de pas es van eixamplar fins al voltant dels deu minuts a les hores punta.

De cara a la vaga de dilluns, TMB ha reiterat que els serveis mínims decretats seran "insuficients" per absorbir la demanda, especialment al matí. En aquest sentit, en aquesta franja horària se solen concentrar unes 215.000 entrades a la xarxa de metro i de tarda -de 16 a 18 hores- poden registrar 170.000 entrades. Per això, l'empresa recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament.
Arxivat a