Àngel Ros creu que el referèndum «amenaça la pau social» de Catalunya

L'alcalde de Lleida diu que no posarà en risc "el lloc de treball i el futur personal i familiar dels professionals de la Paeria"

25 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:05h

Àngel Ros, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, creu que el referèndum de l'1-O que ha anunciat el govern de la Generalitat "amenaça la pau social, la cohesió cívica i 'estabilitat" de Catalunya. En un article publicat aquest diumenge, el Paer en cap reitera que el seu compromís com a alcalde és el de seguir la legalitat actual, que és l'espanyola, alhora que indica que mai trairà la seva paraula com alcalde i que tampoc posarà en risc "el lloc de treball i el futur personal i familiar dels professionals de la Paeria".

​Ros també apunta que, d'acord amb la Comissió de Venècia del Consell Europeu, no es pot convocar un referèndum que no estigui emparat per la Constitució atès que "un referèndum només és possible dins del marc legal". En aquest sentit, Ros insta al diàleg i a la negociació entre els govern català i el d'Espanya, i assegura que ell voldria votar en un referèndum que plantegés una pregunta sobre un nou marc de relació entre Catalunya i Espanya que superés l'actual estat de les autonomies.

​El president del PSC ja va assegurar en una entrevista a NacióDigital que no aniria a votar l'1-O en el cas que s'acabés celebrant el referèndum, ja que els plantejaments polítics d'aquesta convocatòria van "més enllà", va dir, que els que es plantejaven a la consulta del 9-N, en la qual sí va participar amb un vot en blanc.