La vaga del metro es cronifica: vuitena jornada d'aturades aquest dilluns

Els treballadors afirmen que en la darrera setmana no hi ha hagut "cap avanç" sobre el conveni

Redacció
26 de juny del 2017
Actualitzat a les 7:10h

Informació de la vaga de metro. Foto: Adrià Costa


Els treballadors del metro de Barcelona encadenen aquest dilluns la vuitena jornada de vaga. Serà la primera que es fa amb el curs escolar ja finalitzat. Les aturades van iniciar-se el 24 d'abril tots els dilluns no festius per pressionar en el marc de la negociació del conveni col·lectiu, però encara no s'ha arribat a un acord. Segons la UGT, en les reunions de mediació del conflicte de la darrera setmana no es va produir "cap avanç" en les negociacions, i es reprendran aquest dimarts.

En la jornada d'aturades d'aquest dilluns es mantenen els horaris i els serveis mínims de les anteriors convocatòries. Circulen el 40% dels trens de 7.00 h a 9.00 h i de 16.00 h a 18.00 h, i el 20% de 20.30 h a 22.30 h, segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). L'empresa adverteix cada setmana que els serveis essencials són "insuficients" per absorbir tota la demanda, motiu pel qual recomana utilitzar mitjans de transport alternatius.

Els intervals de pas oscil·len entre els 8 i 10 minuts a primera hora entre les línies 1 i 5, fins a entre 32 i 44 minuts en aquestes mateixes línies entre les 22.00 h i les 22.30 h. TMB avisa que les alteracions comencen abans i s'allarguen fins més tard a causa del temps necessari per a la retirada i la incorporació de trens.
 

Els serveis mínims de la vaga del pròxim dilluns. Font: TMB

Arxivat a