Maza impedeix al fiscal superior de Catalunya comparèixer a la comissió sobre l'«operació Catalunya»

L'exlíder del PP de Catalunya Alícia Sánchez-Camacho no podrà assistir a la cita del Parlament per motius de salut

22 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:53h

José Manuel Maza, aquest divendres a Madrid Foto: ACN


El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, no ha comparegut aquest dijous a les tres de la tarda a la comissió d'investigació sobre l'"operació Catalunya" del Parlament. No ho ha fet escudant-se en les ordres del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza. "Us comunico que no assistiré a la compareixença davant de la comissió d'investigació sobre l'"operació Catalunya", d'acord amb les instruccions rebudes de la Fiscalia General de l'Estat", ha assegurat Romero de Tejada en una comunicació remesa a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. 

La incompareixença del fiscal se suma a la de tot un reguitzell de persones citades, com ara el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría; el cap de gabinet de Presidència de l'executiu espanyol, Jorge Moragas; l'exministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz; i l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso. Tots ells s'han negat a comparèixer per esclarir les presumptes maniobres del govern espanyol i de la policia per destapar suposats casos de corrupció vinculats a polítics independentistes. El dimarts passat sí van comparèixer l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l'exdirector de l'agència de detectius Método 3 Francisco Marco.
 

Resposta del fiscal superior de Catalunya al requeriment del Parlament by naciodigital on Scribd



Tampoc compareixerà a la comissió l'expresidenta del PP de Catalunya Alícia Sánchez-Camacho, citada el dilluns 26 de juny a les 16.30 hores de la tarda. La dirigent popular ha adreçat al Parlament una carta en la qual argumenta que no hi podrà assistir per motius de salut, ja que es va trencar el peroné fa dues setmanes. Sánchez-Camacho afirma que la seva voluntat era "atendre" el requeriment del Parlament, tot i que recorda que, com a membre de la mesa del Congrés dels Diputats i en estar "reconeguda com autoritat de l'Estat", li pot ser aplicada la doctrina del Consell d'Estat a la qual s'han acollit els membres del govern espanyol per declinar comparèixer al Parlament.
 

Resposta d'Alícia Sánchez -Camacho al Parlament by naciodigital on Scribd



Aquesta setmana també va fer campana sense donar cap tipus d'explicació el director d'OkDiario i exdirector d'El Mundo de Balears, Eduardo Inda. El periodista ha estat citat per segona vegada com a "testimoni" enlloc de com a "expert" per forçar-lo a comparèixer.

Justament pel reguitzell d'absències en aquesta comissió d'investigació, el portaveu Junts pel Sí ha anunciat aquest que la coalició independentista demanarà que el Parlament porti als tribunals els càrrecs polítics que es neguin a comparèixer una segona vegada.