La CUP vol que només rebin subvencions els mitjans «compromesos» amb el referèndum

Els anticapitalistes presenten una moció al Parlament en la qual un dels criteris per rebre ajuts sigui l'acceptació de la publicitat institucional per incentivar la participació | La CUP vol evitar el "boicot" als anuncis sobre el referèndum

Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Albert Botran, al Parlament
Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Albert Botran, al Parlament | Adrià Costa
21 de juny del 2017
Actualitzat el 22 de juny a les 17:45h
El ple del Parlament votarà la setmana que ve una moció presentada per la CUP sobre les subvencions públiques que reben els mitjans privats. Els anticapitalistes reclamen "màxima transparència" sobre els ajuts que s'atorguen, la publicitat institucional i les subscripcions, però entre el conjunt de criteris que fixen per rebre subvencions durant els pròxims mesos hi figura que els mitjans estiguin compromesos amb "foment de la participació democràtica en el referèndum de l'1 d'octubre".

Aquest compromís, especifica la moció, suposa "acceptar la publicitat institucional d'allò que el Govern necessiti comunicar a la ciutadania en relació a la convocatòria". Fonts de la CUP argumenten que aquest criteri s'ha inclòs per evitar el "boicot" a la publicitat institucional, ja que durant el procés participatiu del 9-N tres ràdios privades d'àmbit estatal -la COPE, la SER i Onda Cero- no van acceptar les falques institucionals malgrat tenir publicitat de la Generalitat durant tot l'any. Asseguren, a més a més, que no van ser sancionades per aquesta qüestió.

La CUP també fixa que per rebre subvencions els mitjans de comunicació compleixin la "igualtat efectiva" de dones i homes, que respectin els drets dels treballadors i també els drets professionals vehiculats a través dels estatuts professionals. També demanen que siguin mitjans que especifiquin que la Generalitat col·labora en la seva viabilitat.
 

Moció de la CUP sobre subvencions als mitjans by naciodigital on Scribd

Arxivat a