La plataforma de Gordó decideix convertir-se en una entitat jurídica

Nova Convergència pren aquesta decisió en assemblea dues setmanes després que la investigació pel 3% acabés amb l'exconseller deixant el PDECat i passant a ser diputat no adscrit | La plataforma es constitueix en associació i no en partit malgrat que Gordó afirma que "res no es pot descartar"

Germà Gordó
Germà Gordó | Adrià Costa
17 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:02h
La plataforma Nova Convergència, liderada per Germà Gordó, es convertirà en una entitat jurídica. Així ho ha decidit aquest dissabte l'assemblea de l'organització, que s'ha reunit en un local al carrer Pelai de Barcelona per analitzar els passos a seguir després que l'exconseller de Justícia deixés el PDECat. Així ho va fer després que la direcció li exigís abandonar l'escó de diputat, que ara manté però ja fora de la disciplina de Junts pel Sí.

El propi Gordó ha explicat que l'objectiu de la nova entitat que pren forma d'associació és "donar forma jurídica a la plataforma i potenciar-la com a forma d'intervenció política i ideològica". Segons el diputat al Parlament, cap membre de l'executiva ha proposat que Nova Convergència passi a ser, a curt termini, un partit polític nou. Tot i això, ha afegit que "res no es pot descartar".

L'exconseller s'ha estrenat aquest ple del Parlament com a diputat no adscrit amb una intervenció en què ha defensat les famílies nombroses. Una de les intencions que té Nova Convergència és fer pressió des de la cambra catalana per tal que l'impost de successions i donacions quedi reduït a la mínima expressió.

Dues setmanes mogudes

Gordó no ha marxat sol del PDECat. També ho ha fet Teresa Pitarch, expresidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), que va ser cessada un dia després d'anunciar que estripava el carnet. Jordi Miró, alt càrrec a Ensenyament, i Carme Borbonès, que va formar part de la candidatura -finalment no concretada- de l'expresident per liderar les noves sigles nacionalistes, també han marxat de la formació.

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, va explicar fa una setmana davant dels consellers nacionals de la formació, reunits a Lloret, quines actuacions s'havien dut a terme després que Gordó fos investigat pel cas 3%. No hi va haver cap intervenció crítica -ni de cap altre tipus-, i la intervenció es va tancar amb un aplaudiment.