L'Estat només ha acollit el 7,2% dels refugiats als què s'havia compromès

Un terç de les morts a la UE es podrien evitar, l'exèrcit gasta 719.180 euros en reformes en dues piscines, les noves tecnologies generen més de 17.000 delictes anuals, la neteja de les casernes espanyoles costa 75 milions anuals... entre altres dades ocultes de la setmana

Manifestació a favor de l'acollida de refugiats, a Barcelona.
Manifestació a favor de l'acollida de refugiats, a Barcelona. | Adrià Costa
17 de juny del 2017
Actualitzat el 18 de juny a les 15:13h
Dimarts vinent serà el Dia Mundial dels Refugiats. I per commemorar-lo, quatre municipis catalans -Barcelona, ​​Tarragona, Calafell (Baix Penedès) i la Jonquera (Alt Empordà)- celebren concentracions aquest dissabte en què reclamen més implicació a l'Estat per fer front a aquesta xacra. No en va, tan sols ha acollit un 7,2% dels refugiats a què s'havia compromès el 2015, tot i que el govern espanyol s'excusa traient-se les culpes de sobre.

A banda, avui també veurem que un terç de les morts de persones menors de 75 anys es podrien evitar amb un sistema sanitari òptim a la Unió Europea, que Espanya és un dels 13 estats europeus que no ha ratificat la Carta Social Europea (revisada), que les tecnologies de la informació són l'origen de més de 17.000 delictes anuals a l'Estat o que obres en dues piscines militars costa més de 700.000 euros, la neteja dels espais de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional uns 75 milions anuals, els uniformes de la Guàrdia Civil quasi 26 milions mes o que les Forces Armades gasten 46.464 euros en kits per a prendre mostres d'orina als soldats.

I ara, algunes contractacions destacades que s'han obert a licitació o s'han adjudicat els últims dies:

Arxivat a