Els Mossos precisen que no hi ha «cap amenaça concreta» terrorista per la Patum

Francesc Hernández explica que es mobilitzaran una setantena d'agents al dia i que es realitzaran controls a totes les entrades de Berga

El cap dels Mossos al Berguedà, Francesc Hernández
El cap dels Mossos al Berguedà, Francesc Hernández | Aida Morales
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:05h
Els Mossos d'Esquadra han volgut aclarir que, malgrat que hi hagi avís 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista, en el cas de Berga i de la Patum no hi ha "cap amenaça concreta" que s'hi pugui relacionar. Ho ha explicat a NacióDigital el cap de la policia catalana a la comarca, Francesc Hernández, que ha precisat que, respecte de l'alerta, es tracta d'un nivell de risc "genèric a tot Catalunya". 

"A dia d'avui no tenim cap amenaça concreta, ni la hem tingut", ha afirmat. No obstant, l'alerta global obliga a prestar especial atenció en determinats aspectes, sobretot, en punts d'atracció de moltes persones, com serà la Patum. "No hem d'estar alarmats per aquest aspecte", ha assegurat, "tot i que sí atents". A més, ha recordat que el nivell de risc és general a tot Europa i que, en aquest cas, el cos dels Mossos d'Esquadra, conjuntament amb la Policia Local i altres serveis d'emergències estan preparats per actuar: "La gent ha de gaudir de la Patum; òbviament no podem tenir el control total de casos aïllats, però no hi ha un risc concret, sinó un risc general a nivell polític".

Respecte del dispositiu, es desplegaran 70 efectius diaris, amb un total de 370 agents durant tots els dies de la Patum. La funció principal dels Mossos serà "garantir el normal desenvolupament de la festa i la seguretat ciutadana", sobretot en aquells punts amb major concentració de persones. Per això, ha afirmat, es prestarà especial atenció a les zones de concerts i a la plaça de Sant Pere, evitant motxilles i vidres. A més, ha afirmat, els agents realitzaran "patrullatge de proximitat", per tal que el ciutadà percebi que els Mossos estan allà "per ajudar", i també hi haurà agents vestits de paisà, que podran anar a peu, en cotxe o motocicleta. Per altra banda, hi haurà controls d'accés al municipi i controls d'accés als pobles més propers, i es realitzaran proves d'alcoholèmia i substàncies estupefaents. 

L'operatiu de Patum dels Mossos d'Esquadra és el dispositiu lúdic més important del Berguedà, i un dels més importants de la Regió Central, ha precisat Hernández, tant per l'afluència de gent, com per la durada dels actes.