La societat civil impulsa la candidatura de Barcelona a l'Agència Europea del Medicament

Una vuitantena de professionals vinculats al sector de la salut, experts, membres del sector empresarial i mitjans de comunicació se sumen al projecte com a ambaixadors

Foto de família dels ambaixadors que promouran la candidatura de Barcelona
Foto de família dels ambaixadors que promouran la candidatura de Barcelona | Ministeri de Sanitat
Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:13h
La candidatura de Barcelona per ser seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA, en les sigles en anglès) comptarà amb una vuitantena d'ambaixadors entre professionals vinculats al sector de la salut, experts, membres del sector empresarial i mitjans de comunicació. El comitè de suport que els agrupa s'ha reunit aquest dilluns per primer cop. La reunió ha estat presidida pel conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín; per la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que han destacat la coordinació de les tres administracions per tirar endavant la candidatura de l'EMA.

Comin ha afirmat que la societat civil aportarà "una gran potència" a la candidatura per arribar al final "amb totes les possibilitats". Ha afegit que l'EMA necessita al seu costat un bon sistema de salut i de recerca i que "el sistema nacional de Catalunya i de l'Estat espanyol compleixen de llarg aquest requisit". I ha reblat: "Barcelona és imbatible des del punt de vista tècnic".

De la seva banda, Montserrat ha destacat que les administracions estan posant "tota la carn a la graella" perquè la seu de l'EMA aterri a Barcelona. També ha destacat el paper del comitè de suport en la singladura i ha demanat als seus membres que siguin els "portaveus" de les "fortaleses" de la candidatura de Barcelona.

Finalment, Colau ha remarcat "l'aposta de la ciutat" per l'EMA per "reforçar" àmbits "on som referents" com són la investigació i el sector sanitari. També ha afirmat que per a l'equip de govern barceloní l'agència és "clau" i que es vincula a un model de ciutat a llarg termini . Les tres administracions han coincidit que volen convertir Barcelona en la capital del medicament d'Europa i han destacat el paper fonamental de l'EMA com a garant de la seguretat dels pacients de la Unió Europea.
Arxivat a