Els sis noms imperdibles del Sónar 2017

Björk, Moderat i De La Soul, entre les nostres propostes pel festival que comença aquest dimecres

Dawn Richard, un dels noms d'aquesta edició del Sónar
Dawn Richard, un dels noms d'aquesta edició del Sónar
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 8:04h
Convertit en un banc de proves on el talent i l'avantguarda són part innegociable, el Sónar és, també, un ventall amplíssim de propostes a descobrir. Des que va aparèixer el 1994 com a festival especialitzat en música electrònica, actualment és el gran punt de trobada entre indústria i creadors, també un aparador de la tecnologia del moment i d'allò que vindrà en el futur. Per gaudir al màxim del certamen, NacióDigital us recomana que us deixeu sorprendre per allò que no penseu que us pugui sorprendre. I, és clar, que gaudiu dels grans puntals de la programació. Aquests són els nostres sis imperdibles d'aquest 2017.

Björk
Dimecres 14, 20h.

Gran reclam de l'edició, Björk serà al Sónar per partida triple, convertida en protagonista d'un festival que aposta per allò que sap connectar la pulsió del present amb el futur. Des que va debutar el 1993, la cantant islandesa ha mostrat ser un talent que transcendeix la música per convertir-se, tota ella, en part destacada de l'art contemporani. El dimecres oferirà un DJ set al SonarHall, Recerca i experimentació en tres intervencions que demostraran que, a les seves mans, tot pot ser possible

D△WN
Dijous 15, 18:30h
 
Estava destinada a ser un dels grans noms del mainstream, una capdavantera del R&B contemporani. Però Dawn Richard va decidir que no, que agafaria les regnes de la seva carrera, que produiria, cantaria o dissenyaria els seus shows i que seria aclamada per un circuit que va pels vorals de l'èxit de masses. Geni i figura, ja convertida en ídol, Richard és respectada com poques veus del "pop negre" i ha demostrat prou atreviment com per ser aclamada des de diversos flancs de la música contemporània.


Arca (live) & Jesse Kanda (AV)
Dijous 15, 21h
 
Si algú representa la creativitat més insubornable, el llenguatge més innovador, la proposta més visionària que ve acompanyada d'èxit, aquest és Arca. L'artista serà al Sónar presentat el seu darrer disc i directe, una nova fita de l'electrònica contemporània, de nou acompanyat a l'escenarid el SonarHall per Jesse Kanda. Beats, sorpreses, textures untuoses i una sonoritat totalment addictiva.
 

Moderat
Divendres 16, 1h
 
Un dels noms més populars de l'electrònica actual, Moderat és el grup a seguir des que els seus primers èxits els van situar al mapa, l'any 2009. Cada vegada amb més públic, l'èxit arriba per mèrits propis. No els falta talent, tampoc actitud, com demostren en actuacions plenes de força, amb un disseny escènic espectacular i treballat fins al darrer detall.
 

Nicolas Jaar
Divendres 16, 1:45h
 
Acaba de publicar Sirens i tot han estat elogis. En aquest ambient, Nicolas Jaar presentarà a Barcelona allò que vol que sigui la seva nova trajectòria, plena de contrastos que passen del silenci al brogit, de l'acústic al sintètic, eliminant la frontera entre gèneres. I, de fons, conceptes que no defugen la política, el compromís o la poesia.
 

De La Soul
Dissabte 17, 1:25h

Des de l'inici, ara fa 30 anys, De La Soul sempre han escapat de la convenció que marca el hip hop, de manera inequívoca, fresca i innovadora. Encara en plena forma, oferint espectaculars concerts que són tot entrega, precisió i actitud, el seu darrer disc compta amb les col·laboracions de Jill Scott, Snopp Dogg, David Byrne o Damon Albarn, i els confirma com un referent del hip hop compromès amb els valors positius, defugint de l'agressivitat del gangsta rap.