«Només acceptarem la inhabilitació del Parlament», Puigdemont i Junqueras en 15 frases

Vicent Sanchis, director de TV3, entrevista el president i el vicepresident del Govern dos dies després de l'anunci de la data i la pregunta

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, entrevistats a TV3
Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, entrevistats a TV3 | Govern
11 de juny del 2017
Actualitzat el 12 de juny a les 0:05h
Dos dies després d'anunciar la data i la pregunta i poques hores després de l'acte multitudinari en defensa del referèndum, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras protagonitzen una inèdita entrevista a TV3. Mai abans la televisió pública catalana havia reunit en aquest format el president i el vicepresident de la Generalitat i ho fet amb el director Vicent Sanchis com a entrevistador. A continuació, l'entrevista resumida en 15 frases.

1. Oriol Junqueras: "L'acord sobre el text va arribar tol sol. No hi va haver cap tipus de discussió".

2. Carles Puigdemont: “Organitzarem un referèndum amb totes les garanties. El convocarem. El celebrarem. I, el que és més important, aplicarem els resultats”.

3. Oriol Junqueras: “Algú creu que deixarem de fer el que ens mandatat el poble de Catalunya perquè ens volen inhabilitar”.

4. Carles Puigdemont: “Només acceptarem la inhabilitació del Parlament de Catalunya”.

5. Oriol Junqueras: “No ens poden inhabilitar a tots. I si m'inhabiliten a mi, ningú em trobarà a faltar”.

6. Carles Puigdemont: “Qui està posant en risc els funcionaris no som nosaltres, són aquells que amenacen”.

7. Oriol Junqueras: “Hi haurà comissions d'observació internacional que vetllaran per les garanties democràtiques, també en el cas del cens”.

8. Carles Puigdemont: "Confio que la gent del "no" anirà a votar. I tant!".

9. Carles Puigdemont: “Els referèndums aquí, i a totes les democràcies, es guanyen per un vot”.

10. Carles Puigdemont: “L'única possibilitat que hi hagi eleccions autonòmiques és que guanyi el 'no'”.

11. Oriol Junqueras: “Els que estimin la democràcia han d'estar a punt per mobilitzar-se permanentment per defensar-la”.

12. Carles Puigdemont: “El compromís contra la corrupció és total. El PDECat ha fet un posicionament molt clar prenent mesures que no són agradables”.

13. Oriol Junqueras: “La corrupció ens fastigueja sempre i el paper del president en aquesta qüestió és clar i evident”.

14. Oriol Junqueras: “Celebro que diguin que sóc una cara amable. Però el govern espanyol no ha complert ni un sol compromís”.

15. Carles Puigdemont: “No aniré al Congrés a fer cap proposta, aniré a explicar el referèndum. Allà s'ha de votar una proposta espanyola".
 

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, entrevistats a TV3. Foto: Govern